• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Klix.ba

25.01.2017

12:43

ZAŠTITA OD STRESA! Grlite se najmanje šest minuta na dan!

Ljubav

ZAŠTITA OD STRESA! Grlite se najmanje šest minuta na dan!

Podeli vest

Zagrljaji su mnogo više od prijateljskog pozdrava, a istraživanja su pokazala da su zdravstvene koristi od njih višestruke

Prema studiji Univerziteta “Karnegi Melon”, zagrljaji mogu da pojačaju imunitet - osobe koje se više grle imaju manje simptoma i znakova infekcije. 

Grljenje prema istoj studiji pomaže ljudima da ostanu mirni i prisebni u teškim situacijama, i predstavljaju dobar način da se osoba zaštiti od dejstva stresa. 

(VIDEO) PRIRODNI FENOMEN! U Indiji rođena beba sa 4 noge i dva penisa!

Grljenje takođe može da smanji broj otkucaja srca, što pomaže u snižavanju krvnog pritiska i sprečavanju nastanka srčanih oboljenja. 

IRCI NEISPAVANI I BESNI! Šta biste vi radili da vas u pola noći probude sa bezobraznom ponudom?

Dokazano je i da zagrljaj može da poveća samopoštovanje i zato ne čudi zašto ljudi žude za dodirima. 

Grljenje povećava lučenje hormona oksitocina koji dovodi do osećaja poverenja i povezanosti. Prema tome, zagrlite osobu kojoj želite da otvorite svoje srce. 

Osim toga, grljenje ublažava depresiju jer povećava proizvodnju serotonina - prirodnog antidepresiva, poboljšava raspoloženje i podiže nivo samopouzdanja. Zagrljaji takođe povećavaju performanse na poslu i u školi. 


Zagrljaji su vrlo važni za naše fizičko i emocionalno preživljavanje. Da biste poboljšali svoje opšte zdravstveno stanje, stručnjaci savjetuju da se grlite najmanje šest minuta na dan, po mogućstvu u trenucima kada ste opušteni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija