• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Superžena/informer.rs

02.02.2017

11:06

PIJEMO JE SVAKI DAN! Piće koje vam pomaže da sagorite 490 kalorija nedeljno

Ljubav

PIJEMO JE SVAKI DAN! Piće koje vam pomaže da sagorite 490 kalorija nedeljno

Podeli vest

Već znate da vam voda može pomoći da se zasitite između obroka, ali pogodite šta? Voda vam je i najveći saveznik u mršavljenju!

Ukoliko želite da se vratite u svoje “mršave“ farmerke verovatno bi trebalo da pijete mnogo više vode nego što to trenutno radite. Pročitajte iznenađujuće činjenice o tome kako vam voda pomaže pri gubljenju kilograma. 

SPASITE BUBREGE ZA DVA DANA! Ovako se sprečava pet teških bolesti!

Voda vam pomaže da jedete manje 

Ne samo što vam smanjuje želju za hranom već čini da unesete koju kaloriju manje tokom doručka, ručka i večere. Gojazne osobe koje su unosile pola litre vode pre jela tokom dvanaest nedelja izgubile su kilogram i po više u odnosu na one koji vodu nisu pili. Razlog tome krije se u činjenici da u stomak ne može baš sve da stane, pa ako veći deo čini voda manje će mesta ostati za hranu. 

Voda daje metabolizmu podsticaj 

Nekoliko čaša vode su kao mali espero za vaš metabolizam koji ubacuju u „šestu brzinu“. Jedna nemačka studija pronašla je da su ispitanici koji su popili dve čaše vode ubrzali metabolizam za 30 odsto. Pitate se zašto je to tako? Telo troši energiju da zagreje vodu na temperaturu tela. 

NEĆEMO! Zašto se nakon tridesete brže gojimo?

Hladna voda je još jači podsticaj 

Čaša hladne vode će još više podstaći vaš metabolizam da je zagreje, a u tom procesu trošite sedam kalorija, potvrđuje nedavna studija objavljena u Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Ako budete pili 10 čaša vode dnevno tokom nedelju dana sagorećete, verovali ili ne, čak 490 kalorija. Na godišnjem nivou to znači da ćete gubiti tri i po kilograma!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija