• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

03.02.2017

15:13

PLAN ZA BRŽE MRŠAVLJENJE! Ovako izgleda idealna satnica obroka

Ljubav

PLAN ZA BRŽE MRŠAVLJENJE! Ovako izgleda idealna satnica obroka

Podeli vest

Ako želite da smršate, uz obavezan trening morate da vodite računa o ishrani, ali i o satnici. Naime, studija Univerziteta Harvard pokazala je i da ako su obroci van ritma, nivo šećera može da poraste za 18 odsto, što loše utiče na metabolizam i masnoće u organizmu

Predstavljamo vam najbolju satnicu, koja će vam pomoći da smršate:

DORUČAK: Od 6 – do 9.45

Mada su naučnici često u nedoumici oko doručka kao najvažnijeg obroka tokom dana, i mada postoji nekoliko različitih škola i preporuka, američki Nacionalni registar za kontrolu težine preporučuje da doručak bude uvek u isto vreme. Prema njihovim podacima, 80 odsto osoba izgubi uspešno kilograme ako ujutru jede između 6 i 9.45, u zavisnosti od vremena kada se bude. Takođe, najbolji izbor za prvi obrok su nezaslađene pahuljice, ražane ili ovsene.

KOJI LUDAK! Kanađanin u zadnjici prokrijumčario 165.000 dolara u zlatu!

Obrok posle deset sati ne garantuje da kasnije nećete imati napade gladi.

JUTARNJA UŽINA: 2-4 sata posle doručka

Iako vam možda deluje kao previše zgusnut raspored jela, u ovo doba dana pojedite makar voćku (komad, dva) da biste nivo energije i šećera održali na zavidnom nivou. Sve to doprineće ubrzavanju metabolizma.

RUČAK: Pre 15 časova

Krajem 2016. objavljena je studija u The American Journal of Clinical Nutrition. Prema njihovim ispitivanjima 1.3000 osoba koje su na dijeti, ručak najkasnije do 15 časova svrstaće vas u grupu ljudi koji 25 odsto brže gube kilograme.

NEĆEMO! Zašto se nakon tridesete brže gojimo?

POPODNEVNA UŽINA. 2-4 sata posle ručka

Kao i jutarnja, tako i popodnevna užina može da deluje kao da će vam preopteretiti stomak, ali zapravo će sprečiti da se prejedete tokom večere.

VEČERA: Od 17 do 19 časova

Ispitivanje koje su sproveli istraživači Univerziteta Brigham Young pokazalo je razliku u težinu kod ispitanika koji su jeli do 19 časova i onih koji su i posle toga znali da "zaglave" u kuhinji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija