• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr/informer.rs

17.02.2017

10:26

IMA REŠENJA! Kako kalorične namirnice zameniti "lakšim", ali jednako ukusnim

Ljubav

IMA REŠENJA! Kako kalorične namirnice zameniti "lakšim", ali jednako ukusnim

Podeli vest

Ako želite da smršate nema potrebe da se izgladnjujete, dovoljno je samo da korigujete jelovnik

1. Suve šljive umesto maslaca

Možda zvuči neobično ali suve šljive su odličan saveznik za zdravi desert. Ako u vašem receptu piše da treba da ubacite maslac, margarin ili ulje, vi ih zamenite sa naseckanim i očišćenim suvim šljivama.

2. Sveži posni sir umesto sirnog namaza

Iako sirni namaz izgleda kao light varijanta koja će obogatiti vaš sendvič ili kolač, on je zapravo mnogo masniji od svežeg obranog sira. Napravite zamenu koja je jednako ukusna.

Shutterstock

3. Sveži začini umesto sušenog koncentrata

Ako vaš recept kaže kašika sušenog koncentrata povrća, vi radije odaberite sveže začine. Beli luk, sveži začini i papričice ne sadrže toliko soli, mnogo su zdraviji i bogatiji ukusom.

OD OVE PRIČE KRENUĆE VAM SUZE NA OČI! Majka ostavila dvogodišnje dete na minus 21, spasio ga PAS!

4. Jabuka i jogurt umesto maslaca i ulja

Ako u vašem receptu piše biljno ulje, maslac ili margarin, vi posegnite za mešavinom kaše od jabuke i jogurta. Pola šoljice maslaca sadrži 900 kalorija i 92 grama masnoće, dok jabučna kaša ima oko 50 kalorija i nimalo masnoće. U receptu smanjite količinu šećera jer je jabuka dovoljno slatka.

(FOTO) NESTVARAN PRIZOR! Zaleđeni talasi na obali Amerike!

5. Mlevena ćuretina umesto mlevene govedine 

Ovu zamenu možete napraviti u svoj hrani koja uključuje mleveno meso. Mlevena ćureća prsa lakše su probavljiva od govedine, a jednako su ukusna. Brže probavljena hrana ne izaziva nadutost zbog čega ćete izbeći naduven trbuh.

6. Light jogurt i posni sir umesto kisele pavlake

Ako u vašem receptu piše kisela pavlaka, vi radije posegnite za mešavinom jogurta i posnog sira. Na taj ste način svom kolaču smanjili znatan broj kalorija, a ukus će ostati nepromenjen.

7. Čokoladni komadići umesto preliva

Umesto da kolač prelijete čokoladom, posebno mlečnom u testo svuda utisnite komadiće tamne čokolade. Tako će svaki komad kolača ostati ukusan i čokoladan, a vi ćete potrošiti dvostruko manje čokolade, a samim tim kolač će imati manje kalorija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija