• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kiwi.hr

02.03.2017

16:20

RECEPT za domaći sok od cvekle koji snižava pritisak

Ljubav

RECEPT za domaći sok od cvekle koji snižava pritisak

Podeli vest

Sok od cvekle je bogat hranjivim stvarima i ima mnoge zdravstvene prednosti

Dobar je za stvaranje crvenih krvnih zrnaca i jača telo. Bogat je gvožđem, što znači da može da pomogne u sprečavanju slabokrvnosti (anemije) i niske razmere hemoglobina. Takođe, pomaže telu u apsorpciji gvođža, što omogućuje dobru cirkulaciju krvi.

Cvekla utiče na probavu i metabolizam. Pomaže telu da svari hranu, posebno onu masnu. Osim toga, sadrži vlakna, što dodatno olakšava probavu. Antioksidansi i fenolni spojevi se u velikim količinama nalaze u cvekli. Oni pomažu u uklanjanju slobodnih radikala iz tela što sprečava prerano starenje. Sok od cvekle je vrlo delotvoran kod detoksikacije jetre. To je pre svega zbog metionina i glicin betaina koje cvekla sadrži.

VREDI PROBATI Kako da smršate, a da ne gladujete!

MOĆNA BILJKA! Začin koji smiruje otoke i infekcije

Oni koji imaju problema sa visokim krvnim pritiskom, a žele da pomognu sebi na prirodan način, imaju na raspolaganju i ovu zdravu namirnicu. Cvekla može pomoći u sprečavanju bolesti srca, srčanih udara i drugih kardiovaskularnih bolesti. Istraživanja su pokazala da nitrati iz cvekle pomažu u snižavanju krvnog pritiska i na taj način zaustavljaju hipertenziju, odnosno visoki krvni pritisak.

Sok od cvekle:

2 cvekle

3 šargarepe

1 jabuka

sok od 1 narandže

Sve sastojke ubacite u blender i odmah popijte.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija