• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas/Informer.rs

16.03.2017

12:26

SVEMOGUĆI ZAČINI! Osim što su neophodni u ishrani, smanjuju nadimanje i čiste kožu

Ljubav

SVEMOGUĆI ZAČINI! Osim što su neophodni u ishrani, smanjuju nadimanje i čiste kožu

Podeli vest

Zdravlje digestivnog trakta je bitno ne samo zbog varenja, već i zbog raspoloženja, imuniteta, pa čak i izgleda kože

Ukoliko ne možete da se pohvalite najboljim varenjem i metabolizmom, onda je vreme da se pozabavite vašom ishranom i dodate joj neke od zdravih začina koji će vam pomoći u rešavanju ovog problema.

ISTINA ILI MIT? Da li je doručak zaista najvažniji obrok?

Predstavljamo vam pet super-začina koji ne samo da će poboljšati vaše varenje i smanjiti nadutost u stomaku, već će i poboljšati izgled vaše kože:

Cimet

U cimetu se nalaze antioksidanti koji pomažu ćelijama da metabolišu glukozu u energiju i smanjuju potrebu organizma za nezdravom hranom. Samim tim, cimet je odličan dodatak kada želite da smršate. Cimet je takođe popularan zbog svog antimikrobnog svojstva koji smiruje i zateže kožu celog tela, poboljšava imuni sistem i smanjuje nadimanje. Cinamaldehit (hemijsko jedinjenje u cimetu) stimuliše cirkulaciju i dovodi dovoljno kiseonika do kože.

Đumbir

Đumbir je najbolje poznat po svojim antioksidantima i antiinflamatornim svojstvima. Ovaj začin ublažava i rešava skoro sve probleme povezane sa metabolizmom i generalno digestivnim traktom i odličan je za sjaj kože. Sa đumbirom recite zbogom grčevima u stomaku, nadutosti i beživotnom izgledu kože.

Paprika

Paprika je možda jedan od najpotcenjenijih začina. Nutricionisti preporučuju da so zamenite paprikom kako biste izbegli nadimanje. Pored toga, paprika ishrani dodaje ključne antioksidante koji su potrebni koži za lep i zdrav izgled. Paprika je bogata i vitaminima C i E, karotenoidom – zeksantinom koji oslobađa telo od slobodnih radikala.

LOŠA VEST! Sve više ljudi ima problem s gojaznošću

Kurkuma

Ljubitelji zlatnog mleka dobro znaju da kurkuma sadrži jedan od najefektnijih antioksidanata: kurkumin koji je zaslužan za smanjivanje nadimanja, zdrav izgled kože i njen prirodan sjaj.

Žalfija

Žalfija je “gorka supstanca” koja stimuliše rad creva i smanjuje gastrički stres i nadimanje nastale usled teških i velikih obroka. Dokazano je i da poboljšava cirkulaciju i obnavlja kožu iznutra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija