• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

24.03.2017

20:57

KVRŽICE, BOL I ZNOJENJE! Rak koji napada žene s impantima sve češći!

Ljubav

KVRŽICE, BOL I ZNOJENJE! Rak koji napada žene s impantima sve češći!

Podeli vest

Verovali ili ne, 2015. godine izvedeno je 279 hiljada operacija povećanja grudi, a 2016. godine nešto manje od 300 hiljada. Dakle, žene i dalje vole veštačke grudi i neće ih se tako lako odreći

Ipak, treba imati na umu da su implanti još 2011. godine dovedeni u direktnu vezu sa rakom u slučaju devet žena, navodi FDA (Food and Drug Administration). 

Smrt devet žena nije izazvao rak dojke već retki malignitet u imunom sistemu - anaplatični limfom ćelija. 

Kancer otkrivaju simptomi kao što su kvržice, bol i znojenje. U slučajevima devet ženama kancer je zahvatio tkivo ožiljka koje okružuje implant. Često nije smrtonosan i podložan je lečenju, a do 1. februara ove godine zabeleženo je 300 slučajeva koji se direktno povezuju sa ugradnjom slikona. 

FDA navodi da nema razloag za paniku već da bi žene koje ugrade silikone jednostavno trebalo da budu obazrive i na vreme se jave doktoru ukoliko primete bol ili pojačano znojenje u predelu grudi. 

Žene koje dobiju limfom i otkriju ga na vreme mogu se izlečiti tako što će izvatiti implante, ali nekada nekada je potrebno i započeti intenzivnije lečenje poput hemioterapije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija