• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

27.03.2017

11:21

PROLEĆNA DIJETA! Skinite kilograme i salo sa stomaka

Ljubav

PROLEĆNA DIJETA! Skinite kilograme i salo sa stomaka

Podeli vest

DIJETA koja imitira efekte gladovanja ili Fasting Mimicking Diet (FMD) je režim ishrane koji je razvio profesor doktor Valter Longo sa Univerziteta Južna Kalifornija. Ona se primenjuje pet dana mesečno i podrazumeva uzimanje namirnica koje se obično jedu tokom posta

Tokom ove dijete unos preporučene dnevne doze kalorija je skoro prepolovljen. Prvog dana treba uneti maksimum 1.090 kalorija, dok se ostala četiri dana unosi samo 725. Posle pet dana nastavljate sa uobičajenom ishranom, do sledećeg meseca kada ovaj režim treba ponoviti. Preporučuje se da ovaj "mini post" praktikujete svakog meseca po pet dana, kako biste održali normalnu telesnu težinu.

(VIDEO) ANEMIČNI STE? Onda OVAJ sok treba da pijete svaki dan!

Istraživanja su pokazala mnogobrojne dobrobiti ovog jelovnika: poboljšava izgled kože, obnavalja ćelije, smanjuje težinu, a naročito količinu sala oko stomaka. Studija koju su sproveli naučnici sa Univerziteta "Šarite" u Berlinu pokazala je i da FMD ublažava čak i multiple sklerozu. Gladovanje, odnosno mnogo manji unos namirnica koji propisuje ova dijeta, aktivira procese u organizmu koji uništavaju oštećene ćelije i stvaraju nove. Tako poboljšavaju zdravlje tela u celini.

TO NAM TREBA! Evo koje namirnice sprečavaju stomačne tegobe i mučninu

Tokom pet dana trebalo bi da jedete sveže ili bareno voće i povrće, bez dodatka ulja i bilo kakvog prženja. Možete da jedete krompir i pirinač koji su veoma hranljivi i koji drže sitost, zatim avokado, karfiol, jabuke.

Režim ishrane je veoma restriktivan, pa ukoliko imate neki zdravstveni problem, ne bi trebalo da počnete sa ovom dijetom bez saglasnosti svog lekara.

PRIMER JELOVNIKA:

Prvi dan: Avokado i salata od jabuka, šargarepe, kupusa i badema

Drugi dan: Avokado, karfiol i beli pirinač

Treći, četvrti i peti dan: avokado, karfiol, pirinač i krompir

Napomena: Tokom svakog dana napravite kombinacije jela napravljene od ovih namirnica i samo to jedite.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija