• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

30.03.2017

12:46

NAJBOLJI ČISTAČ KRVI! Ova namirnica topi holesterol

Ljubav

NAJBOLJI ČISTAČ KRVI! Ova namirnica topi holesterol

Podeli vest

Konzumiranje samo 100 g pečuraka dnevno tokom samo jedne sedmice, snižava nivo holesterola za 12 odsto, pokazale su naučne studije

Istovremeno, grupa ispitanika koja je u istom periodu jela oko 60 g putera dnevno, povećala je holesterol za čak 14 procenata. A kontrolna grupa koja je konzumirala istu količinu maslaca u kombinaciji sa 100 g pečuraka, smanjila je holesterol za 4 procenta. 

USTAJETE NOĆU DA IDETE U TOALET? Imamo rešenje!

SEDAM STVARI koje vam u restoranu brze hrane nikada neće reći!

Na osnovu tih rezultata ustanovljeno je da su gljive savršeni čistači krvi. 

Nutricionisti ih nazivaju i "šumskim mesom" jer pored prijatnog ukusa i mirisa, poseduju izuzetnu biološku vrednost. Imaju gotovo isti kvalitet kao i životinjsko meso, sadrže čak 91 odsto vode i mnogobrojne mineralne sastojke, posebno kalijum, i nešto manje kalcijuma, fosfora, gvožđa i magnezijuma. 

Osim toga, bogate su biljnim vlaknima, a sadrže i vitamine B2, D i C. 

Međutim, biološki su posebno vredne zbog belančevina, i naročito važnih aminokiselina. Zanimljivo je da sveže pečurke poseduju dva odsto belančevina, a sušene 22 procenta! 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija