• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vecernji.hr

08.04.2017

15:11

NEDELJU DANA JELA TRI JAJA ZA DORUČAK! Evo kakve je promene doživela!

Ljubav

NEDELJU DANA JELA TRI JAJA ZA DORUČAK! Evo kakve je promene doživela!

Podeli vest

Često pronalazimo stotinu izgovora zašto ne stignemo da doručkujemo i umesto kvalitetnog doručka, glad pokušavamo da utolimo jabukom ili bananom

Slično se događalo i Stefani Eklkemp koja je odlučila da promeni navike i da svako jutro za doručak pojede tri jaja.

Kako je promenila svoje navike i kakav efekat je imao ovakav doručak opisala je u članku koji je objavljen na sajtu Organic life.

 - Ujutro u žurbi uglavnom pojedem samo bananu ili jabuku. Primetila sam da me takav doručak čini nervoznom i glad počnem da osećam mnogo pre ručka. Zato sam odlučila da promenim navike i dala sam sama sebi zadatak - nedelju dana ću svako jutro da pojedem tri jaja -  počela je Stefani svoju priču.

Za jaja se odlučila zato što su bogata proteinima, i sadrže vitamine D, E i B 12 te su bogata mineralima, a i jeftina su u odnosu na druge zdrave namirnice.

 - Znala sam da će mi mnogi prigovarati i pametovati što sam se odlučila na ovaj eksperiment i da će mi govoriti kako će me holesterol iz jaja ubiti. Iskreno, mislim da je cela priča o holesterolu u jajima malo "naduvana" i nisam se time opterećivala. Uostalom, poslednja istraživanja utvrdila su da holesterol u jajima nije štetan za zdravlje čoveka, naravno ako se jaja jedu u normalnim količinama -  piše Stefani.

Shutterstock

Koliko jaja dnevno smete da pojedete zavisi od toga koliko ste fizički aktivni i kakve su vaše druge prehrambene navike.

 - Aktivna sam osoba, jedem poprilično uravnoteženu ishranu i zaključila sam da su tri jaja svako jutro idealan izvor proteina koje do sada nisam ujutro unosila u organizam", otkriva Stefani i kaže da su joj uobičajeni način pripreme jaja brzo dosadili i odlučila je da malo "začini - svoj obrok jajima.

OJAČAJTE ORGANIZAM! Dijeta protiv upala

Tako je u kajganu dodala kukuruz i grašak. Dan kasnije je dodala u tu kombinaciju i avokado i korijander, a treći dan je jajima dodala i kelj. Priznaje da to nije bila baš ukusna kombinacija, ali preživela je. Shvatila je da joj ništa ne sme biti izgovor za preskakanje doručka:

 "Jedan dan sam već bila na vratima i kretala na posao i shvatila sam da nisam doručkovala. Vratila sam se u kuhinju i za manje od pet minuta pripremila jaja koja sam samo bacila na tiganj, dodala im malo soli i promešala ih villjuškom."

Shutterstock

S tri jaja ujutro Stefani je otprilike unosila u organizam oko 21 gram proteina i osetila je brojne promene zbog toga.

 - Pre svega, više nisam bila gladna već u deset ujutro nego sam bez krčanja u stomaku dočekala vreme ručka. Zbog toga sam i lakše mogla da se usredsredim na posao, jer nisam razmišljala o gladi i nisam bila nervozna niti sam imala potrebu da popijem još kafe - otkrila je Stefani prednosti koje joj je doneo doručak s tri jaja.

NE IGRAJTE SE SA ZDRAVLJEM: 12 znakova demencije!

Kaže da je osim toga zbog ovakvog doručka svako jutro imala i deset minuta vremena za sebe:

"Činjenica da ovaj doručak ne mogu da pojedem u hodu poput banane prisilio me da svako jutro sednem i jedem i to vreme posvetim sama sebi."

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija