• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

24.04.2017

13:16

LOŠE VESTI! Vegetarijanci su zdraviji, ali ne žive duže!

Ljubav

LOŠE VESTI! Vegetarijanci su zdraviji, ali ne žive duže!

Podeli vest

Za sve koji su postali vegeterijanci misleći da će živeti duže ako se odreknu mesa, istraživanje Univerziteta u Sidneju donosi loše vesti - vegetarijanstvo nije povezano sa smanjenjem rizika od prerane smrti

Australijski istraživači pratili su navike skoro četvrt miliona ljudi, starosti od 45 godina i starijih, u periodu od šest godina. U izveštaju, objavljenom u časopisu Preventive Medicine, navedeno je da nije bilo značajnih razlika u verovatnoći smrtnosti između onih koji praktikuju kompletan, polu kompletan (meso jednom nedeljno) ili "pesco" (baziran na ribi) vegeterijanski način iskrane i onih koji redovno jedu meso. 

Istraživači su uzeli u obzir i ostale faktore, kao što su: godine, konzumiranje cigareta i alkohola, visok krvni pritisak, dijabetes tipa dva i bolest srca. Vegani su, takođe, kategorizovani kao vegeterijanci. 

ZABORAVITE NA KUPKE! Ovako svaka žena MORA da pere vaginu

Istraživanje je ustanovilo da vegeterijanci nemaju običaj da preterano puše i piju ili da budu gojazni, kao i da je kod njih manja šansa da obole od raka ili bolesti srca. 

RAZMRDAJTE GUZU: Ovo će vas razbuditi bolje od kafe!

 - Važno je da se napomene da vesti nisu toliko loše za vegeterijance, jer oni u suštini imaju mnogo zdraviji stil života od nevegeterijanaca -  navodi koautorka studije doktorka Sima Mihršahi, viši naučni saradnik Univerziteta u Sidneju. 


To potvrđuju i neke ranije studije. Istraživači sa Oksfordskog univerziteta, još 2013. godine, su objavili izveštaj u kome je utvrđeno da je rizik od hospitalizacije ili smrti usled srčane bolesti za 32 odsto manji kod vegeterijanaca. 

Sve veći broj ljudi u svetu ističe da postaju vegeterijanci iz različitih razloga, kao što su dobrobit životinja i smanjivanje negativnog uticaja čovečanstva na životnu sredinu. Vegeterijanstvo, takođe, postaje vidljiv trend u restoranima, kafićima i supermarketima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija