Pixabay

22:47 Ljubav i zdravlje 0

b92.net/informer.rs | 30. 04. 2017.

A SVAKO JE IMA KOD KUĆE: Namirnica koja dokazano topi masne naslage!

Za vitku figuru i topljenje naslaga na stomaku svakako najzaslužije mogu biti vežbe i pravilna ishrana. Ipak, jedan sastojak pomaže da se osloboite suišnih kiograma i stešete struk

Naime, reč je o namirici koju svi imamo kod kuće – jabukovom sirćetu. Jedno istraživanje je pokazalo da kozumacija dve kašičice ovog sirćeta uuz obrok pre spavanja pomaže osobama sa dijabetesom i smanjuje ivo šećera u krvi. 

Dokazano je i da topi masne naslage, ali smanjenjem nivoa šećera u krvi zapravo kontroliše težinu. 

Drugo istraživanje sprovedeno je nad miševima, a pokazalo je su miševi koji su konzumirali sirće imaju deset odsto manje masnog tkiva od onih koji su uz hranu dobijali samo vodu. 

Pixabay

Ovim trikom služi se i poznata pevačica Fergi. Takođe je bitno znati da sirće treba uzimati samo uz neku hranu ili čašu tople vode u koju možete dodati i kašičicu meda, jer u suprotnom, samo sirće može oštetiti zube i iziritirati želudac.

 

 

A post shared by Fergie (@fergie) on Jan 3, 2017 at 5:48pm PST

 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]