• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr/informer.rs

06.06.2017

16:26

TRI ODLUKE koje morate da donesete ako želite da SMRŠATE!

Ljubav

TRI ODLUKE koje morate da donesete ako želite da SMRŠATE!

Podeli vest

U želji da se što pre reše viška kilograma, mnogi posežu za drastičnim merama koje otežavaju put ka željenoj težini. Ako želite da smršate, pre nego što odaberete način poslušajte ova tri predloga

1. Ne odričite se svega što volite 

Svako sa vremena na vreme poželi da pojede neke nezdrave grickalice ili omiljene brzu hrane. Taj poriv nikada ne bi smeli upotpunosti da potisnete. Rigorozne dijete, koje brane hranu koju volite i u kojoj uživate, mogu da dovedu do vrlo brzog odustajanja od zacrtanog cilja - gubitka kilograma. 

MUČI VAS NADUTOST? Ako OVO uradite pre i posle jela rešićete se te bede!

Ako u potpunosti izbacite hranu koju volite to će dodatno pojačati želju za istom, zbog čega mnogi posustanu i tada sledi razočarenje. Ako planirate da učinite dnevni meni maksimalno zdravim i dijetalnim, priuštite sebi ponekad nešto slatko ili slasno, ali budite umereni. 

 

Shutterstock

2. Napravite raspored spavanja 

Brojna istraživanja su potvrdila da manjak sna značajno utiče na nakupljanje kilograma, ali i na same prehrambene navike. Naime, preskakanje organizmu preko potrebnog sna aktivira osećaj gladi zbog čega se često osećamo kao "rupa bez dna". Setite se samo koliko je jak osećaj gladi posle noćnog izlaska. 

Ako želite da se zauvek rešite viška kilograma, pokušajte da isplanirate sedam sati sna i pridržavajte se tog zlatnog pravila koliko god možete. 

3. Jedite često 

Ako dobro doručkujem, pa preskočim ručak, pa se onda posvetim "lajt" večeri, uspešno ću izbeći unos brojnih kalorija. Takva rečenica često se mota po glavi mnogima koji žele da smršaju. Iako matematički izgleda tačno, reč je o zamci zbog koje mnogi nikako ne mogu da došu do željenog cilja. 

Naime, hormon grelin - zadužen je za osećaj gladi, i leptin - hormon koji pomaže regulaciji metabolizma i telesne težine u najboljem su balansu ako su "namireni" svaka četiri sata. Ako ih ne "nahranite" dolazi do poremećaja zbog čega se osjećaj gladi i želje za hranom značajno povećava. 

Umesto preskakanja obroka, svaka četiri sata "zavarajte" stomak zdravim grickalicama ili malim obrocima, zbog čega ćete u organizam uneti znatno manje kalorija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija