• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

09.06.2017

16:07

AKO VAS NERVIRAJU BORE SMEJALICE... Evo tri načina kako da ih se rešite!

Ljubav

AKO VAS NERVIRAJU BORE SMEJALICE... Evo tri načina kako da ih se rešite!

Podeli vest

Kako starimo, od ivice nosa ka uglu usana, usecaju se bore koje smejanjem postaju izraženije. Evo kako da ih sprečite…

Iako bore smejalice utiču na ekspresiju licu te ih mnogi ljudi vole, nekim ženama to može predstavljati veliki estetski problem. 

Imajući u vidu da je struktura kože usana drugačija od kože lica, te da ima manje slojeva, koji su dosta tanji, nastanak bora u ovom predelu je neizbežan. 

Ipak, postoji veliki broj spoljašnjih faktora koji mogu da ubrzavaju znakove starenja, poput poput nedovoljne zaštite od sunca, pušenja, pijenja na slamku grickanja unutrašnjosti usne… 

U nastavku vam otkrivamo tri načina kako da sprečite njihov nastanak: 

Prestanite da pušite 

Da li ste znali da kod aktivnih pušača znakovi starenja kože se pojavljuju čak deset godina pre? Pušenje deluje veoma štetno po kožu i sam te. Naime, ono povećava broj slobodnih radikala u perioralnom području (oko usta). 

Obezbedite im dobru hidrataciju 

S obzirom da usne nemaju lojne žlezde, koža usana se neupredivo brže isušuje, u odnosu na druge delove lica. Na isušivanje usana mogu uticati vetar kao i štetne materije u vazduhu (polutanti). Zato ih stalno hidrirajte, a osim balzama možete na njih namazati malo meda. 

Prestanite da ih grickate 

Svaki vid aktiviranja kružnog mišića takođe utiču na pojavu bora. Dakle, ispijanje pića na slamčicu, grickanje i pravljenje određene mimike usnama mogu dodatno produbiti bore.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija