• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stvarukusa.rs

09.07.2017

14:14

REŠITE SE VIŠKA TEČNOSTI u organizmu tokom letnjih vrućina!

Ljubav

REŠITE SE VIŠKA TEČNOSTI u organizmu tokom letnjih vrućina!

Podeli vest

Višak tečnosti može da uzrokuje ozbiljne zdravstvene tegobe naročito u letnjem periodu. Evo kako da se prirodnim putem rešite nagomilane vode u organizmu

Nadutost, umor, osećaj težine, sve su to znaci zadržavanja vode u organizmu, a uzroci mogu biti različiti. Letnji period posebno pogoduje ovoj pojavi, ali postoji i čitav spektar namirnica koji nudi prirodno rešenje.

Osnov rešenja je eliminisanje hrane koja uzrokuje nagomilavanje tečnosti, stoga je neophodno izbaciti so, masti i šećer.

NAVIKE KOJIMA UNIŠTAVAMO ZDRAVLJE, a da toga nismo ni svesni!

Prirodni diuretici pomoći će da izbacite višak vode i toksina kroz urinarni trakt.

Lubenica i brusnica su vodeći prirodni diuretici, zato ne oklevajte u konzumiranju, naročito lubenice, dok traje sezona.

Krastavac, koji je u osnovi namirnica bogata vodom, odlično pospešuje izbacivanje viška tečnosti efikasno.

PRIPREME ZA MORE! Jeste, napolju je vruće, ali vi želite da stanete u taj kupaći, stoga se bacite na VEŽBE!

Trudite se da što više konzumirate čajeve koji će eliminisati vodu iz organizma, kao što su zeleni, čaj od maslačka, brusnice, kukuruzne svile, peršuna.

Sok od paradajza takođe spada u jače prirodne diuretike, ali i sam paradajz ima jednako dobro dejstvo.

Ukoliko imate ozbiljniji problem sa viškom vode u organizmu, pored konsultacije sa lekarom, pokušajte par puta dnevno da uzimate mešavinu jabukovog sirćeta sa vodom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija