• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Superžena/informer.rs

12.07.2017

11:22

POSTOJE ČETIRI VRSTE VAGINALNIH MIRISA! Evo na šta ukazuju

Ljubav

POSTOJE ČETIRI VRSTE VAGINALNIH MIRISA! Evo na šta ukazuju

Podeli vest

Muškarci su najviše zabrinuti veličinom penisa dok žene brine miris njihove vagine, rezultati su istraživanja koja su objavljena u "New York Timesu". Istina je da miris zdrave vagine zapravo ne postoji i to je sasvim prirodno

- Svaka žena ima svoj prirodni miris -  objasnila je dr Vanesa Kaling. 

Prema njenom iskustvu mnoge žene opisaće miris zdrave vagine kao miris mošusa. Ovo su mirisi koje ako osetite nisu dobar znak i najbolje u tom slučaju posetite svog ginekologa. 

Miris ribe 

Mogući uzrok: Bakterijska vaginoza 

Terapija: Antibiotici 

Dr Kaling tvrdi: 

"Postoje razne vrste bakterija koje se stvaraju u vagini. Takve bakterije normalna su pojava i održavaju vaginu zdravom. Bakterijska vaginoza nastaje zbog narušenog balansa različitih bakterija. Ponekad bakterijska vaginoza nema simptome, a ponekad izaziva simptome poput gustog iscedka ili mirisa koji podseća na miris ribe." 
Pixabay

Miris piva 

Mogući uzrok: Gljivična infekcija 

Terapija: Kreme protiv gljivica 

ŠTA SE DESI KADA DEHIDRIRATE? Trudnice i majke sa bebom treba da unose veće količine vode!

Gljivične infekcije nastaju zbog prekomernog rasta kandide. Većina ljudi ima gljivice u ustima i crevima. Zdrave žene imaju gljivice u vagini, ali ponekad se broj poveća i uzrokuje infekciju. 

Miris kiselosti 

Mogući uzrok: Trihomonijaza 

Terapija: Antibiotici 

Trihomonijaza je jedan od najčešćih uzroka vaginitisa, a uzrok infekcije je protozoa Trichomonas vaginalis - mikroskopski vidljiv jednostanični organizam koji se prenosi tokom seksualnih odnosa. 

Miris trulog mesa 

Mogući uzrok: Zaboravljeni tampon 

Terapija: Hitan odlazak kod ginekologa 

Ako do ovoga dođe, a dešava se, miris vagine biće jak i osećaće se. Moguća je dalja terapija zbog moguće sepse.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Ко воли - нек мирише...! Ко не воли - нек* затера, Пардон..."закера"...?!

Lala iz Banata

pre 6 godina

Odor di Femina...!? Камо среће , жена није .... - "цвеће"....?! Па је мушко, мирисати... - неће...!!

Da l je moguce

pre 4 godine

Ne, ne mislim na pesmu Tome Zdravkovica, vec se pitam, da li je moguce, da neko, pise o vrstama mirisa vagine i da ih "strucno" tumaci. Alal vera majstore.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija