• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

23.07.2017

16:27

SLANA VODA LEČI! More ublažava artritis i astmu!

Ljubav

SLANA VODA LEČI! More ublažava artritis i astmu!

Podeli vest

Morska voda prija zdravima, ali takođe pomaže u lečenju mnogih zdravstvenih tegoba. Osim što oslobađa od stresa, takođe oporavlja pluća, ublažava artritis, smanjuje upale i leči kožne bolesti.

Morska so je bogata mineralima kao što su magnezijum, kalcijum, kalijum i jod, zbog čega udisanje morskog vazduha oporavlja disajne puteve i bronhije. Zbog toga mnogi tvrde da se na moru "lakše diše".

- Vazduh u blizini mora je zasićen negativnim jonima, što olakšava disanje i povoljno deluje na osobe koje boluju od astme - rekao je doktor Džordž Parker sa klinike Heal Tretment u Londonu.

Zbog svog bogatog sastava, morska voda deluje blagotvorno i pomaže kod dermatitisa, ekcema i psorijaze. Kalijum iz morske vode može da podstakne lečenje mnogih kožnih bolesti.

- Morska so ima svojstva antiseptika, zbog čega je blagotvorna kod kožnih alergijskih reakcija - naveo je doktor Parker.

Kombinacijom sporta i kupanja na moru možete se osloboditi bola u leđima, smanjiti upale i ublažiti artritis. Morsko okuženje idealno je za sportske aktivnosti poput plivanja, ronjenja, aerobika u vodi i odbojke na plaži. Uz opuštanje tela, ovim se podstiče i oslobađanje viška tečnosti iz organizma. Kupanje u morskoj vodi podstaći će funkciju organa koji filtriraju i izlučuju štetne stvari iz organizma, kao što su jetra, bubrezi i koža.

NEGATIVNI JONI

Morski vazduh sadrži negativne jone i ozon, koji podstiču duboko disanje i pune nas energijom.

- Negativni joni osnažuju imunitet, poboljšavaju koncentraciju, smanjuju nesanicu, depresiju, glavobolju i umor, povoljno deluju na ljude sa astmom i alergijama - navodi doktor Parker i dodaje:

- Osim na moru, vazduh zasićen negativnim jonima možemo pronaći u šumama, planinama, blizu vodopada i reka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija