• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.07.2017

10:04

SLATKE I SOČNE! Sveže šljive imaju najjače antioksidativno dejstvo!

Ljubav

SLATKE I SOČNE! Sveže šljive imaju najjače antioksidativno dejstvo!

Podeli vest

Prve šljive su stigle i mame svojom modroplavom bojom. S pravom, jer se nalaze na vrhu liste od 24 vrste voća sa najjačim antioksidativnim delovanjem

U našem narodu ovo voće izuzetno je rasprostranjeno i omiljeno. Možete da ga jedete u bilo koje doba dana, pa i ujutru. 

Za doručak možete da napravite voćni jogurt sa šljivama, tako što u običan jogurt dodate iseckane i oljuštene šljive i med po želji. A ukoliko sami pečete ražani hleb, u pripremljenu smesu možete dodati i do napola ispečene šljive u rerni. Peku se na 200 stepeni dok se ne smežuraju. Ovako spremljen ražani hleb vrlo je sladak, ukusan i zdrav. 

Pri kupovini šljiva birajte čvrste plodove, neoštećene i sa peteljkom. Površina treba da im je malo zamagljena, što pokazuje da se sa šljivama dobro postupalo. 

U frižideru mogu da se čuvaju najviše 3 dana jer brzo dozrevaju. Držite ih posebno u papirnatoj kesi, jer dozrevajući oslobađaju etilen koji ubrzava zrenje ostalog voća i povrća koje se nalazi u frižideru. 

Izvađene iz frižidera treba izvesno vreme da odstoje na sobnoj temperaturi, jer im se na taj način vraća maksimum sočnosti i slatkoće. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija