• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.08.2017

19:32

SPAS ZA LJUDE SA HIPERTENZIJOM! Kako da snizite pritisak za dva minuta!

Ljubav

SPAS ZA LJUDE SA HIPERTENZIJOM! Kako da snizite pritisak za dva minuta!

Podeli vest

Osobe koje imaju problema s pritiskom pre svega moraju da promene navike koje se tiču ishrane.

Doktori kažu da je za uspešno snižavanje visokog krvnog pritiska najvažnije smanjiti unos soli i masnoća

Krvni pritisak možete da regulišete uz pomoć lekova, ali i konzumacijom zdravih namirnica. Dva prirodna moćnikaposebno su korisna za osobe sa hipertenzijom zato što ga ekspresno snižavaju.

Cimet
Nekoliko je studija potvrdilo kako sistolički i dijastolički pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan začin. Ako ubacite pola kašičice u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visok pritisak. Za instant-efekat sisajte pola kašičice cimeta u prahu, a nakon toga popijte čašu vode.

Beli luk

Namirnica koju mnogi proglašavaju najzdravijom na svetu ekspresno smanjuje visok pritisak. Beli luk opušta krvne sudove i proširuje ih, zbog čega krv lakše cirkuliše, pa se pritisak smanjuje.

Za brzo snižavanje priiska, zgnječite tri čena belog luka i pojedite samog ili sa malo hleba. Važno je znati da je beli luk najbolje gnječiti pre konzumacije, jer tako podstičemo enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin, moćno jedinjenje kojim se ova biljka brani od napada bakterija i gljivica.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija