Shutterstock

18:17 Ljubav i zdravlje 0

dailymail.co.uk/informer.rs | 07. 08. 2017.

ZA SAVRŠEN DAN: Kako da "izvučete" najbolje iz prve jutarnje kafe!

Evo kako da napravite savršenu šolju omiljenog napitka...

Većina ljudi kad kuva kafu vodu greje do ključanja, a zatim odmah dodaje kašičicu, dve kafe.

Iako svi tako pravimo kafu, to nije baš najsrećnija tehnika, jer takav postupak značajno menja ukus kafe koji počinje da "vuče" na pregorelo.

Voda, naravno, treba da proključa, ali je pre dodavanja kafe treba ostaviti minut, dva, da se malo ohladi.

"Zlatna mera" kafe koju bi trebalo da dodate u vodu temperature između 85 i 96 stepeni je jedna do dve kašičice na šolju srednje veličine.

Uz to, sveže mlevena kafa ima bolji ukus od instant kafe, pa ako imate vremena i živaca, potražite onaj mlin za kafu koji je koristila vaša baba, a vuče vam se negde po kuhinjskim fiokama i probajte. Možda vam se "osladi", pa od mlevenja kafe napravite mali jutarnji ritual.

I još jedna stvar, nemojte kuvati kafu u kojoj su i dalje ostaci soca od prethodne "ture", tako će kafa biti kiselkasta, piše "Dejli mejl".



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]