• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtirine.rs

17.08.2017

14:41

OVA NAMIRNICA rešava karijes i loš zadah!

Ljubav

OVA NAMIRNICA rešava karijes i loš zadah!

Podeli vest

Naši zubi su veoma važan deo naše estetike. Posedovanje belih i ravnih zuba čini osobu mnogo privlačnijom i dokazuje da osoba brine o svojoj ličnoj higijeni

Zubi su takođe veoma važni jer nam pomažu da sažvaćemo hranu i omogućuje nam da konzumiramo i čvrste namirnice.

Iz tih razloga je bitno da se brinemo o našim zubima, kako zbog estetske funkcije tako i zbog njihove funkcije za naše telo. Veoma čest problem koji se javlja kod zuba je karijes.

I pored svih zubnih pasta na tržištu koje su osmislili zubari i hemičari, naši zubi nisu bezbedni od karijesa. Pod terminom karijes se podrazumeva oštećenje tvrdog tkiva (poput zuba ili kostiju) koje prouzrokuje kiselina koju stvaraju bakterije.

Karijes može pogoditi bilo koji zub, bilo da je pseći ili ljudski. Često pojava karijesa prođe neprimećeno jer se nalazi na neprimetnom mestu i tek se otkrije nakon pojave onog čuvenog, vrlo neprijatnog bola u tom predelu.

Tretmani za lečenje karijesa često su pomalo skupi i mnogi ne mogu da ih priušte. Dobra vest je da postoji prirodan tretman koji pomaže prilikom uklanjanja karijesa.

Grupa irskih istraživača je otkrila da postoji proizvod koji prirodno uklanja karijes. Ovaj proizvod je kokosovo ulje i on sadrži svojstva koja se bore protiv kiseline koja stvara karijes.

TRČANJE nije najefikasniji način za skidanje sala!

Shutterstock

Dakle, ukoliko imate karijes i hitno vam je potrebno rešenje, započnite tretman kokosovim uljem. Uputstva za sprovođenje ovog tretmana možete videti ispod.

Sastojak

– Kokosovo ulje

Kako naneti

Unesite dve kašike kokosovog ulja u usta i čekajte da se rastvori.

U slučaju da je ulje već rastvoreno, ispirajte usta ovim uljem nekoliko minuta, dok ulje ne dosegne do svakog zuba.

Posle nekog vremena ispljunite ulje i operite zube regularno.

Pomoću ove metode možete jednostavno ukloniti karijes a da ne potrošite veliku količinu novca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
amerika

pre 6 godina

moj pok otac mi je pricao, kao decak je zvakao smolu od bora, a imao je sve zube I do svoje smrti nije nikad isao kod stomatologa I nikad ga u zivotu zub nije zaboleo...\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija