• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.08.2017

12:06

MED I SIRĆE OPUŠTAJU MIŠIĆE! Kako da se rešite grčeva u nogama!

Ljubav

MED I SIRĆE OPUŠTAJU MIŠIĆE! Kako da se rešite grčeva u nogama!

Podeli vest

Ovaj problem nastaje kada previše vremena provodite u sedećem položaju i zbog nedostatka kalijuma u organizmu

Grčenje mišića nogu zna da bude veoma neprijatno i bolno. Oni koji imaju ovih problema često se bude usred noći zbog bolova, ali i izbegavaju neke dnevne aktivnosti plašeći se da ne izazovu bol. Ako ste i vi među njima, ova tri prirodna leka mogu da vam olakšaju svakodnevicu.

1. Hrana bogata kalijumom

Jedan od najčešćih uzroka grčenja mišića je nedostatak kalijuma u organizmu. Da biste nadoknadili ovaj mineral, jedite hranu bogatu njime, kao što su banana i krompir. Nivo kalijuma možete da povećate i ukoliko redovno pijete toplu vodu u koju ste dodali kašiku jabukovog sirćeta i kašiku meda.
Shutterstock

2. Više se krećite
Do grčenja u mišićima može da dođe i zbog nedostatka kretanja, odnosno višesatnog sedenja ili ležanja u istoj pozi. Bavite se nekom fizičkom aktivnošću, šetajte, a kada ste prikovani za kancelariju - ustajte svakih dvadesetak minuta, rastegnite se i nastavite s poslom.

3. Topla kupka
Kada vas uhvati grč, pritisnite sredinu bolnog mesta u trajanju od 15 sekundi, opustite mišić, pa ponovite postupak dok bol ne popusti. Odlično rešenje je i topla obloga ili kupka koja će opustiti sve mišiće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija