• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Superžena/informer.rs

29.08.2017

14:56

ČILI I VEDRI OD RANOG JUTRA! Deset caka za svaki dan pun energije

Ljubav

ČILI I VEDRI OD RANOG JUTRA! Deset caka za svaki dan pun energije

Podeli vest

Svakodnevnom fizičkom aktivnošću i pametnim planiranjem obroka možete da podignete zavidan nivo energije u organizmu. Ovo je deset stvari koje odmah možete da preduzmete i osećate se mnogo bolje

• Dok obavljate rutinsku jutarnju higijenu, na primer dok perete zube, uradite nekoliko vežbi za noge i zadnjicu, podižući noge unazad i u stranu. Preporučeno je prati zube tri minuta, što je dovoljno vremena za jednu seriju vežbi. 

• Ako ste krenuli u šetnju gradom ili u razgledanje, vaša aktivnost je već započela, ali izbegavajte prečice i električne stepenice. 

• Svakodnevni odlazak na posao tramvajem možete pretvoriti u kratku vežbu ako izađete nekoliko stanica ranije i prošetate do posla. Ako vam nije previše daleko, idite na posao biciklom. 


• Nakon dužeg sedenja na poslu izađite i prošetajte oko zgrade ili jednostavno napravite krug unutar zgrade po stepenicama i hodnicima. 

Pixabay

• Na godišnjem odmoru, umesto da se brčkate u moru, odredite sebi rutu i otplivajte nekoliko dužina. 

• Odlazak u prodavnicu takođe može biti koristan za podizanje energije, tako što ćete nekoliko puta podići kese iz prodavnice, kao da dižete tegove. 

SPREMNI ZA JESEN! Bomba za imunitet od samo dva sastojka!

• Doručak spremite prema formuli: maline + žitarice za doručak + acidofil (probiotik koji se najčešće nalazi u jogurtu) + bademi + cimet, dok užine mogu biti sveže voće, voćni sladoled, smrznuti jogurt ili salata. 

• Ručak pripremite prema formuli: letnja mešana salata + kuvani krompir + sardine ispržene na malo ulja + maslinovo ulje + peršun i beli luk. 


• Večeru spremite prema formuli: krastavac + kuvana testenina (hladna) + sveži kravlji sir i pavlaka + maslinovo ulje + biber. 

• Posle ručka priuštite sebi odmor, ali ne idite u krevet, već se zavalite u udobnu naslonjaču ili sofu. Naučnici navode da se odlaskom u krevet popodnevni odmor pretvara u dugi san, što nije preporučljivo jer se time narušava noćni san. Zato je najbolje odmoriti pola sata u hladovini i onda otići u šetnju gradom ili se okupati u moru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija