20.06.2018.
OVAJ NAPITAK dokazano pravi pločice i mišiće - uverite se sami! Shutterstock
zadovoljna.hr/informer.rs | 29.08.2017. | 15:40

OVAJ NAPITAK dokazano pravi pločice i mišiće - uverite se sami!

Mišići se grade iz izvora biljaka jer sadrže aminokiseline koje su potrebne našem telu

Zeleni smuti koji pomaže izgraditi mišiće sadrži baš svaku aminokiselinu koju naše telo treba, a mi vam donosimo recept za ovaj moćni napitak.

Sastojci:

- 2 jabuke zlatni delišes

- 1 puna šaka listova spanaća

- 1/3 ananasa srednje veličine

- 1 zreli avokado srednje veličine 

- 1 kašika spiruline

- 1 kašika proteinskog praha konoplje

- par kockica leda

Postupak:

1. U sokovniku pomešajte jabuke, spanać i ananas (ukoliko imate dobar sokovnik ne morate ljuštiti voće). Pre nego uključite sokovnik, proverite da je spanać dobro stisnuti, iza jabuka, kako biste dobili maksimalnu količinu soka. 

OVIH PET NAMIRNICA su najefikasniji borci protiv viška sala!

ČILI I VEDRI OD RANOG JUTRA! Deset caka za svaki dan pun energije

2. Sveži sok ulijte u blender i dodajte avokado, spirulinu, prah i led. Blendirajte dok se svi sastojci ne stope i dok se sav prah ne rastopi u potpunosti.

Savet: Smuti je najbolje piti otprilike jedan sat nakon treninga kako biste nahranili izmorene mišiće.

Avokado sadrži gotovo sve što vaše telo treba: vitamin A, B kompleks, C, E, H, K i folnu kiselinu, magnezijum, bakar, gvožđe, kalcijum, kalijum i mnoge druge elemente u tragovima. Avokado takođe snabdeva organizam svim esencijalnim aminokiselinama i sa 7 masnih kiselina, uključujući omega 3 i omega 6 kiseline te sadrži više belančevina od kravljeg mlijeka. A uz sve to, čini smuti kremastijim. 

Spirulina sadrži sve važne aminokiseline, 10 puta više kalcijuma od mleka te 58 puta više gvožđa od spanaća. 

Semenke konoplje sadrže svih 10 aminokiselina potrebnih za izgradnju mišića.

OSTAVI KOMENTAR

Ime*

Komentar
Koliko je tri plus pet?
Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]

 Vreme
Beograd 23°  
clear sky
23°C
Beograd
  • Beograd
    23°
    clear sky
  • Novi Sad
    23°
    clear sky
  • Niš
    21°
    clear sky
  • Subotica
    23°
    few clouds
  • Zrenjanin
    23°
    clear sky
  • Klek
    23°
    clear sky
  • Kula
    22°
    clear sky
  • Sombor
    22°
    clear sky
  • Vrbas
    22°
    clear sky
  • Vranje
    19°
    few clouds
  • Prokuplje
    21°
    clear sky
  • Leskovac
    21°
    clear sky
  • Arilje
    19°
    clear sky
  • Kraljevo
    20°
    clear sky
  • Apatin
    22°
    clear sky
  • Vlasotince
    21°
    clear sky
  • Pirot
    21°
    clear sky
  • Inđija
    23°
    clear sky
  • Loznica
    20°
    clear sky
  • Grocka
    22°
    clear sky
  • Kovin
    22°
    clear sky
  • Ruma
    23°
    clear sky
  • Kladovo
    22°
    few clouds
  • Novi Pazar
    15°
    few clouds
  • Jagodina
    20°
    clear sky
  • Ivanjica
    19°
    clear sky
  • Titel
    23°
    clear sky
  • Ub
    21°
    clear sky
  • Bor
    18°
    clear sky
  • Nikinci
    23°
    clear sky
  • Batajnica
    23°
    clear sky
  • Surdulica
    16°
    clear sky
  • Ralja
    23°
    clear sky
  • Zlatibor
    18°
    clear sky
  • Popinci
    23°
    clear sky
  • Kosjeric
    19°
    clear sky

Štampano izdanje