Shutterstock

13:38 Ljubav i zdravlje 0

Superžena/informer.rs | 18. 09. 2017.

JAJA SU ZDRAVA, a ovako spremljena su NAJZDRAVIJA!

Znamo da su jaja veoma zdrava, ali na ovaj način njihova vrednost se daleko umanjuje. Nutricionista Džoel Feren otkrio je na koji način spremljena jaja su koliko zdrava

Kuvana je stavio na prvo mesto, a za njima slede poširana i jaje na oko. 

Ona koja su najukusnija, barem ako pitamo većinu - kajgana i omlet - su, naravno, najnezdravija. Ako se pitate zašto, logično je - zbog masti koje jaja upijaju dok se pripremaju. Kada, recimo, pravite jaje na oko većina masti ostaće na tiganju, dok će kajgana ili omlet skoro sve upiti - a, kasnije ćete vi to pojesti. 

POBEDITE MASNOĆU U KRVI: Šta jesti, a šta izbegavati, da vam holesterol bude prijatelj!

Ali, da vas raspoložimo, nutricionista ima i dobre vesti za sve vas koji pazite na kilažu, a to je da će jaja ostati 100 odsto zdrava, ako ih, jednostavno, pravite bez masti - na tiganju koji se ne lepi.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]