• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: prirodnilek.com

28.09.2017

09:51

IZLEČITE PREHLADU potpuno prirodnim putem!

Ljubav

IZLEČITE PREHLADU potpuno prirodnim putem!

Podeli vest

Pravilno i često pranje ruku je najbolji način da se smanji prenošenje virusa, a naročito posle kijanja, kašljanja ili kontakta sa nekim ili nečim što može biti kontaminirano

Preventivno deluju i redovno vežbanje, antioksidansi (vitamin A,vitamin C,vitamin E, selen, ekstrakt semena grožđa), bioflavonoidi (iz voća), crno vino, visoke doze vitamina C i beli luk ili suplementi belog luka. Prema rezultatima jedne britanske studije, pacijenti koji su uzimali beli luk su imali 70% manje gripa i trajanje je bilo 80% kraće.

KRAMBL SA SUVIM GROŽĐEM! Ukusna i zdrava poslastica

Kora vrbe je bogata salicilatima, jedinjenjem koje je iste strukture kao i Aspirin, prvi i najpoznatiji lek – sinonim za tablete. Zbog toga je njeno dejstvo korisno u cilju smanjenja telesne temperature, bolova i upalnih procesa.

Cvet zove se tradicionalno koristi u stanjima prehlade i gripa. Tradicionalna čajna mešavina za prehlade i gripu je napravljena od jednakih delova nane, hajdučke trave i zove, treba je piti dok je vruća, jednu šoljicu svaka dva sata.

U slučaju pojačanog lučenja sekreta iz sinusa i nosne sluznice korisno je primeniti inhalacije, uz pomoć čajeva ili etarskih ulja eukaliptusa, timijana, bora, kedra.

Beli luk može pomoći usled svog antivirusnog dejstva, naročito je koristan za decu koja često oboljevaju od kašlja i prehlade. Redovna upotreba u sezoni prehlada značajno smanjuje razvoj simptoma i upotrebu antibiotika, pa se time dete štiti i od nepotrebnog razvoja rezistencije na antibiotike. Cink je još jedan značajan imunoprotektiv, koji obezbeđuje zaštitu organizmu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija