• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Net.hr

28.09.2017

13:10

OVA HRANA nam isisava energiju iz tela i dovodi do HRONIČNOG UMORA!

Ljubav

OVA HRANA nam isisava energiju iz tela i dovodi do HRONIČNOG UMORA!

Podeli vest

Postoje dani kada, nezavisno od toga koliko smo spavali, jednostavno nemamo dovoljno energije

Ali, najčešće nam ne pada na pamet da taj osećaj može da bude posledica naše ishrane! Sledeće namirnice mogu da dovedu do osećaja umora:

Testenina

Ugljeni hidrati po pravilu podižu energiju, ali rafinisani ugljeni hidrati mogu da povećaju nivo šećera u krvi i dovedu do pada insulina. Zato ponekad osećamo umor i slabost nakon što smo pojeli veliku količinu testenine.

Sok od pomorandže

Većina sokova od pomorandže koje kupujemo u trgovinama sadrži kukuruzni sirup, koji je pun fruktoze i u sebi ima dodate šećere i veštačke ukuse i boje. Zato radije uzmite pomorandžu i jednostavno je pojedite svežu.

Jogurt


Čist jogurt i grčki jogurti su fantastični i dobri za vaše zdravlje, ali većina ostalih jogurta nije. U njima se može naći kukuruzni sirup, veštački zaslađivači i veštačko voće, i ostale hemikalije koje vašem telu zaista nisu potrebne. 

Shutterstock

Pahuljice žitarica

Većina pahuljica pretrpana je visoko fruktoznim kukuruznim sirupom, šećerom, modifikovanim kukuruzom i ostalim hemikalijama i rafinisanim ugljenim hidratima. Iako ćete možda isprva doživeti nalet energije, od sveg tog šećera ubrzo nakon toga doći će i do naglog pada.

MUČI VAS NIZAK PRITISAK? Kako da ovaj problem držite pod kontrolom!

Ćuretina

Ćuretina sadrži prirodni sedativ koji se naziva triptofan, aminokiselina koju telo koristi u procesu stvaranja vitamina B3 i serotonina, i reguliše cikluse spavanja. Takođe, kako bi se svarila ćureća kožica, potrebno je jako puno energije, stoga naše telo preusmerava krv u probavni sistem, što vas na kraju može ostaviti bez energije.

Shutterstock

Beli hleb i peciva

Rafinisani skrob takođe povećava šećer u krvi, stoga će konzumacija belog hleba definitivno istrošiti vašu energiju. Beli hleb možete da zamenite hlebom od žitarica celog zrna, koji je bogat vlaknima.

Pržena hrana

Pržena piletina, pomfrit, čips - sve ovo zvuči jako ukusno, ali samo ako imate slobodan dan za izležavanje. Zbog pržene hrane vaš probavni sistem mora naporno da radi kako bi preradio sve te masnoće, što će vas bez sumnje ostaviti sa manjkom energije. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija