• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Superžena/informer.rs

17.10.2017

13:59

ŽELITE BRZO DA SMRŠATE? Klonite se stresa i jedite masno!

Ljubav

ŽELITE BRZO DA SMRŠATE? Klonite se stresa i jedite masno!

Podeli vest

Ako neko pati od viška kilograma to verovatno znači da jede previše slatkiša i testa, kao i da preteruje sa pivom ili vinom. Ali kako da se lišimo viška kilograma i masnoća? Prestanak unošenja nezdrave hrane se podrazumeva, ali šta je još potrebno?

Intervalni treninzi 

Nisu svi kardio treninzi isti. Iako je svaki vid aktivnosti bolji od toga da se ništa ne radi, intervalni treninzi su efektivniji od ostalih. To znači da ćete potrošiti više kalorija za minut trčanja tokom ovog treninga nego tokom dva minuta na nekom drugom treningu. 

Tokom dana hranite se zdravo i pravilno 

Gladovanje nije rešenje. Može da ima efekat na kratke staze, ali na duži period učiniće da budete još deblji, izgubićete na mišićnoj masi, usporiće vam se metabolizam i usporiće se sagorevanje masti. Pravilna ishrana koja podrazumeva zdrave užine između obroka je ono što će dovesti do željenog rezultata. Tako će vaš insulin biti u razumnim nivoima i daće vam energiju tokom čitavog dana. 

Pogrešno je IZBELJIVATI ZUBE! Time ih samo dodatno oštećujemo!

Izbegavajte šećer 

Šećer je vaš neprijatelj jer dovodi do oboljenja srca, dijabetesa i gojaznosti. Ako već morate da unosite šećer, jedite voće. 

Naspavajte se 

Spavanje zaista igra veliku ulogu u gubitku kilograma. Potrudite se da ugrabite osam sati sna tokom noći. 

(VIDEO) KATAKLIZMA U NAJAVI: Asteroid bi ipak mogao da udari u Zemlju?

Vežbajte sa tegićima 

Tradicionalno je mišljenje da je trening sa tegovima za bodibildere. Međutim, svako bi trebalo da, bar tri puta nedeljno barata tegovima jer ova vrsta treninga povećava vašu mišićnu masu. 

Jedite masno 

Da li ste sigurni da će mast, ako je unosite, da vam stvori masne naslage na telu? Ne baš. Zdrav organizam treba masti kako bi normalno funkcionisao i one igraju ključnu ulogu u proizvodnji hormona. Ako je proizvodnja hormona prekinuta niskim nivoom masti, biće vam teže da oblikujete mišiće. Mišići sagorevaju masti 24 sata dnevno, neregularnost u radu i proizvodnji hormona samo može loše da utiče na metabolizam i da vas učini debljim. Uzmite zdrave masti, iz ribe, lešnika, semenki i maslina, suncokreta i susamovog ulja. 

Klonite se stresa 

Uz zdrav san, ovo je ključni faktor za gubitak kilograma. 

Izbegavajte dijetalna pića 

Dijetalna pića možda i imaju manje šećera od njihovih “rođaka” koji to nisu, ali da li i koliko oni utiču na gubitak kilograma? Uglavnom dolazi do toga da se u pića stavljaju neki drugi zaslađivači koji će u vama da probude glad. Najbolje je da pijete samo vodu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija