• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.10.2017

22:43

CISTE, BOL U LEĐIMA....Ovo su samo neki od azloga zašto je brushalter loš za vaše zdravlje!

Ljubav

CISTE, BOL U LEĐIMA....Ovo su samo neki od azloga zašto je brushalter loš za vaše zdravlje!

Podeli vest

Brushalter je mnogim damama ne samo svakodnevna navika, već i omiljeni deo donjeg veša

Različitih materijala, oblika, boja - brus je definitivno postao jedan od zaštitnih znakova ženstvenosti i seksipila. Većina garderobe koju nosimo svakodnevno bolje stoji uz adekvatan brus, koji daje oblik i čvrstinu grudima.

Međutim, da li ste se nekad zapitali i o negativnim stranama koje korišćenje ovog komada donjeg veša podrazumeva?

Menja oblik grudi

Iako je ustaljeno mišljenje da brushalter daje bolji oblik grudima, zapravo je suprotno od toga. Anatomija ženskih grudi je takva da su one prekrivene tankom elastičnom kožom ispod koje se nalaze grudni ligamenti, koji grudima daju prirodnu čvrstinu i oblik. Svakodnevnim nošenjem grudnjaka, ovi ligamenti prestaju da budu aktivni, pa dolazi do opuštanja grudi, kao i do smanjene elastičnosti kože. Stoga, razmotrite mogućnost da brushalter barem ne bude vaša svakodnevna navika.

Uticaj na nastanak cisti

Iako se ovaj vrtsa tvrdnje ne uzima kao apsolutna činjenica, pojedina naučna istraživanja su pokazala da postoji povezanost između fibrocističnih grudi i nošenja brushaltera. Naime, kod 90 % ispitanih žena kod kojih je dijagnostifikovana ova benigna promena je primećeno poboljšanje kada su prestale da nose grudnjak.

Izaziva bol u ramenu i u kičmi

Iako se čini da nošenje brushaltera ne utiče objektivno na osećaj u mišićima, određeni tipovi ovog dela donjeg veša, usled celodnevnog nošenja, mogu stvoriti nelagodnost pretežno u mišićima ramenom pojasa i u kičmi, kao i izvršiti nepovoljan uticaj na držanje. Tačnije, kod 79 % ispitanih pripadnica lepšeg pola sa ovom vrstom tegobe, uočeno je da su se simptomi povukli kada su prestale da nose grudnjak.

Onemogućuju prirodni položaj grudi

Na kraju, da li ste znali da kada su slobodne, odnosno kada ne nosite brushalter, ženske grudi imaju posebne benefite tj. imaju prirodnu masažu, koja znatno poboljšava njihov oblik? Ovo je, svakako, i u vezi sa prvim stavkom koju smo pomenuli na početku - podstiče se rad ligamenata i elastičnost kože. Ukoliko do sada niste razmišljali na tu temu, možda vam ovaj naš tekst otvori i neke nove perspektive. Iako verujemo da nećete u potpunosti prestati sa nošenjem grudnjaka, možda ga ipak nećete nositi baš svakodnevno, sada kada ste informisani i o negativnim aspektima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija