• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: aura.ba

06.11.2017

13:11

ŠEĆER LEČI OVIH DESET BOLESTI! Da li ste znali?

Ljubav

ŠEĆER LEČI OVIH DESET BOLESTI! Da li ste znali?

Podeli vest

Ukoliko vas muči kašalj, pomešajte smolu četinara i šećer u jednakim delovima. Od dobijene mase napravite loptice veličine praška, koje ćete potom malo osušiti

Uzimajte po jednu lopticu tri puta dnevno, posle jela. Kašalj ćete ublažiti i ako zagrejete dve kašike šećera u tiganju. Kad se istopi, isključite vatru i pažljivo u to sipajte pola šolje prokuvane vode. Odmah skinite tiganj s vatre. Deca mogu piti po kašičicu dobijenog sirupa za vreme napada kašlja i pre spavanja. Dnevna doza iznosi četiri do pet kašičica.

Šlajm

Efikasan sirup za ublažavanje kašlja i izbacivanje šlajma možete pripremiti i na sledeći način: osam srednjih glavica luka prepolovite, a zatim ih prelijte litrom vode i sa dve kašike šećera. Mešavinu kuvajte na tihoj vatri dva do dva i po sata, a zatim je ohladite i procedite. Čuvajte je u frižideru. Pijte po dve kašike pre jela.

Bol u uhu

U slučaju bola u uhu (otitisa), pomešajte po četvrtinu kašičice šećera i biljnog ulja. Rastvor malo zagrejte, a zatim ga pipetom nakapajte u bolno uvo. Zatvorite uho vatom na 12 sati. Učinite to samo jednom.

Nizak pritisak

Ako patite od hipotenzije (nizak krvni pritisak), uveče spremite specijalnu smesu: napunite šolju do pola šećerom, a zatim nalijte prokuvanu vodu i pažljivo promešajte. Polijte to ujutro, dva sata pre jela.

Bronhitis

Ukoliko imate hronični bronhitis, pripremite sirup od brusnice: u emajliranoj posudi promešajte čašu soka od brusnice i 300 g šećera (ostavite da prokuna). Pijte po kašiku barem četiri puta dnevno.

(VIDEO) PRITISNITE OVE TRI TAČKE i rešite se NADUTOSTI U STOMKU!

Trovanje

U slučaju trovanja (hranom, alkoholom) – dve kašičice šećera pomešajte sa pola kašičice sode bikarbone i limunske kiseline. Prelijte to s pola litra prokuvane vode ohlađene do sobne temperature, a zatim pažljivo pomešajte. Brzo popijte, dok mešavina još šišti (u slučaju gastritisa – pre toga popijte kašiku biljnog ulja).

Dijabetes

Šećer može koristiti čak i oboljelima od dijabetesa. Stvar je u tome što se u slučaju ove bolesti ponekad može javiti hipoglikemija (nagli pad glukoze u krvi), kad bolesnik odmah treba da pojede nešto slatko. U slučaju teške hipoglikomije s gubitkom svijesti, bolesnika stavite na bok, a zatim mu u usta stavite kockicu do dve šećera, koji će postepeno dospijevati u krvotok naravno, to neće potpuno ukloniti glikemiju, ali će zaustaviti dalji pad glukoze u krvi.

15 JELA koje možete jesti u neograničenim količinama, a da se NE UGOJITE!

Bolne noge

Ukoliko vas bole noge: u tri litra prokuvane vode rastvorite kilogram šećera. Sirup ohladite do prihvatljive temperature (koliko se može istrpeti), pa potopite u njega noge na pola sata. Posotepeno dodajite preostali sirup podgrejan na šporetu. Ovaj sirup u obliku želea može se koristiti tokom nedjelje.

Rane

Za brzo liječenje manjih rana možete koristiti šećer u prahu: kašiku šećera sipajte na čist list čvršćeg papira. Kašikom (samo ne aluminijumskom) izgnječite šećer u prah. Svežu ranu operite čistom vodom, a zatim po njoj sipajte dobijeni prah, koji ćete pričvrstiti zavojem. Zavoj mijenjajte često, a ukoliko se zalijepi na ranu, namočite ga toplom prokuvanom vodom.

Ubod insekta

Ukoliko vas je ujela pčela ili osa, na to mjesto odmah stavite kockicu šećera umočenu u vodu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija