• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.11.2017

13:51

MELEM RUSKIH BAKA leči upalu sinusa!

Ljubav

MELEM RUSKIH BAKA leči upalu sinusa!

Podeli vest

Čudotvorni melem generacije Rusa ljubomorno su čuvale vekovima, prenoseći ga s kolena na koleno, a Srpski telegraf otkriva vam dugo skrivani recept za lečenje brojnih bolesti - između ostalih i upalu sinusa i krajnika

Smesu možete sami napraviti za male pare

Da bi se melem napravio, dovoljna su samo tri jeftina sastojka, a još jedna njegova prednost je to što može dugo da stoji. Za ovu kremu potrebno je 400 mililitara hladno ceđenog maslinovog ili kokosovog ulja, jedno domaće jaje i 60 grama prirodnog pčelinjeg voska.

Bol u sinusima ukazuje na sinuzitis
Shutterstock
Sinusi su simetrične šupljine u kostima lobanje u području gornjeg dela lica, a bolovi u sinusima, kašalj, kijanje, umor i glavobolja ukazuju na oboljenje - sinuzitis. To je zapaljenje sluznice koja oblaže sinuse, a nastaje kao posledica nazeba, zapaljenja ždrela ili alergije. Otečena sluznica nosa može da zatvori otvor sinusa i spreči pravilnu ventilaciju i izjednačavanje pritiska u nosu i sinusima, što stvara bol. Sluz koja se normalno stvara u sinusima zaostaje, stvara pritisak i izaziva bol, a bakterije koje se zateknu se množe. Kod akutnog sinuzitisa pomažu lekovi koji olakšavaju simptome, smanjuju upalu i leče infekciju

Melem se priprema tako što se prvo skuva jaje, pa se žumance izgnječi. Ulje i pčelinji vosak kuvaju se na laganoj vatri, a kada se vosak otopi, polako se dodaje izgnječeno žumance. Dobijena smesa procedi se kroz cediljku i sipa u teglu, a pre nego što se stegne, promeša se još nekoliko puta da vosak ne bi pao na dno.

Evo šta sve leči ovaj melem:

Upala sinusaIstopite mast u kašici i naspite je u pipetu. Nakapajte po nekoliko kapi u nozdrve dva puta dnevno, s pauzom od jednog sata.

Upala srednjeg uhaKomadić vate umočen u mast stavite u uho ili namažite melem direktno u uho. Ova metoda primenljiva je kod svake upale uha.

Gnojna angina, upala krajnikaOtopite mast na pari, umočite gazu u nju i stavite obloge oko vrata i malo masti u grlo. Ponavljajte proceduru dva-tri puta u toku dana.

Bronhitis, bol u želucu i crevimaTri puta na dan pre obroka uzimajte po pola kašičice masti.

Ciste na jajnicima, upale, mastitisU vaginu se stavljaju tamponi sa ovom masti ujutro i uveče. Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta umočena u mast.

Opekotine, čirevi, rane, hemoroidiNanesite mast na obolelo mesto, umotajte i ostavite preko noći ili na ranu stavite komadić vate natopljen u mast.

Uz pomoć rena izlečite sinuse Tokom hladnih dana najveće muke imaju oni koji pate od čestih upala sinusa, kojima najviše smeta jak vetar i niske temperature. Za ove boljke najbolji su prirodni lekovi. Najbolji borac protiv bolova u sinusima je - ren.
Shutterstock
Recept:

Sveži ren narendajte i prelijte vinskim sirćetom, a potom stavite u flašu od pola litra i zatvorite. Smesu držite deset dana na sobnoj temperaturi uz povremeno mućkanje. Kada istekne ovaj rok, nekoliko puta tokom dana preko otvorenog grlića boce udišite isparenja pet minuta. Istom tečnošću natopite tkaninu i držite je tokom noći na čelu ili potiljku. Terapija traje pet dana, što je dovoljno da vas ljut i jak miris rena u sirćetu reši sinuzitisa i neprijatnih glavobolja. Jedno od rešenja je i da naribate 50 grama rena, ubacite ga u pet decilitara vode i stavite da provri. Nakon toga, stavite glavu iznad lonca, prekrijte je peškirom i udišite paru.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija