• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr/informer

04.12.2017

18:15

IDEALNO ZA ZIMU: Ali, koliko je zdravo suvo voće?

Ljubav

IDEALNO ZA ZIMU: Ali, koliko je zdravo suvo voće?

Podeli vest

Izbor suvog voća, koje se više konzumira zimi, zaista je raznovrstan. Ali, koliko je ono zaista zdravo? Ovo voće bogat je izvor antioksidanasa, folne kiseline i vitamina iz grupe B, ali...

Istraživanje sprovedeno na 13.000 ljudi pokazalo je da su ispitanici, koji su konzumirali sušeno voće, imali bolji unos hranjivih sastojaka od onih koji ga ne jedu.

Međutim, uvek bi trebalo imati na umu da je ova vrsta namirnice bogata i prirodnim šećerima, što je za korisno za sportiste kojima je potreban brz unos energije, ali bi na oprezu trebalo da budu svi koji generalno paze na unos šećera, ugljenih hidrata i kalorija.

To ne znači da bi u potpunosti trebalo da izbegavate suvo voće, već da bi trebalo da ga konzumirate u ograničenim količinama. Na primer, šoljica svežeg grožđa sadrži 23 grama šećera, a ista količina suvog 116 grama, što je pet puta veći iznos.

Nutricionista Lori Zanini objasnila je za Si-En-En da se ljudima koji nisu dijabetičari i ne paze na unos šećera, ugljenih hidrata i kalorija, preporučuje pola šoljice ovog voća dnevno, a svima koji paze dve kašičice koje sadrže oko 15 grama ugljenih hidrata. Sušeno voće je često odlična opcija za doručak uz jogurt ili zobenu kašu, a može da bude i kvalitetna užina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija