• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernji list/Informer.rs

04.12.2017

20:37

ODLIČAN RECEPT PROTIV BRONHITISA iz bakine kuhinje!

Ljubav

ODLIČAN RECEPT PROTIV BRONHITISA iz bakine kuhinje!

Podeli vest

Kada simptomi već nastupe, da bismo ih se što pre rešili, često posežemo i za narodnim lekovima, s kojima su nas lečile naše bake i majke. I to sasvim uspešno

Ovo su neki od narodnih lekova protiv bronhitisa koje je dobro znati, a sastojke gotovo svi imamo u našoj kuhinji.

Ispržite dve kašike šećera dok se rastope i karamelizuju i prelijte ih s pola litra mleka. Kad prokuva, dodajte žalfiju, kao za šolju čaja. Nakon deset minuta procedite i pijte triput na dan.

IDEALNO ZA ZIMU: Ali, koliko je zdravo suvo voće?

Za lakše iskašljavanje pomoći će i "manje slađi" crni luk.

Dve glavice luka kuvajte u litri vode s ljuskom. Kada se ohladi, dodajte meda i pijte gutljaj po gutljaj. Takođe, pola glavice luka možete premezati medom, lagano ga popržiti i pojesti.

NE MOŽETE DA ZASPITE? Onda je krajnje vreme da probate OVO!

Za upaljeno ždrelo pomešajte sok od pola limuna s toplom vodom i dodajte dve kašičice meda i kašiku, dve konjaka ili viskija. Grgljoljenje će ublažiti bol i upalu.

Ako imate simptome gripa, krupno naseckajte šolju belog luka i prelijte maslinovim uljem toliko da ga prekrije. Uzimajte jednu kašičicu na dan kako bi vam pomoglo u iskašljavanju. Ovaj lek ujedno dezinfikuje i smiruje grlo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija