• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/Informer.rs

14.12.2017

12:45

ČUDOTVORNA NAMIRNICA:  Pojedite beli luk na prazan stomak i desiće se ovo!

Ljubav

ČUDOTVORNA NAMIRNICA: Pojedite beli luk na prazan stomak i desiće se ovo!

Podeli vest

Glavni sastojak belog luka je alicin, koji poseduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko dejstvo, ali taj čudesni sastojak zaslužan je i za još nešto

Beli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, a bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, gvožđe, enzimi, eterična ulja, jod, kalijum, kalcijum, selen, sumpor i fosfor.

Glavni sastojak belog luka je alicin, koji poseduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko dejstvo, ali taj "čudesni sastojak" zaslužan je i za još nešto. Iako bi mnogi mogli pomisliti kako se "priroda poigrala" pa je baš belom luku dala afrodizijačka svojstva, nauika je potvrdila da alicin potiče protok krvi u polne organe, što ima afrodizijačko delovanje. Beli luk i njegovi sastojci podvrgnuti su brojnim istraživanjima koja su masovno dokazala njihovo delovanje na infekcije prouzrokovane bakterijama i virusima. Istraživanja potvrđuju i da beli luk ima antikancerogena svojstva. Redovno konzumiranje većih količina belog luka smanjuje rizik od pojave mnogih vrsta raka, posebno raka rektuma i bubrega. Koristi se za mnoge tegobe i na razne načine.

Za bradavice na telu stavi se prerezani komadić belog luka i zalepi flasterom preko noći. Ponavlja se po potrebi dok ne otpadne.

Za bolove u uhu, potrebno je prokuvati dva češnja belog luka pa nekoliko kapi nakapati u uvo.

Beli luk će pomoći i kod reumatskih bolova, samo je potrebno protrljati bolno mesto belim lukom.

Za nesanicu se savetuje uveče da se pojede salata s belim lukom, a opustiće i bolne mišiće.

Ali šta će se dogoditi ako pojedete beli luk na prazan stomak?

Naučnici su potvrdili da konzumiranje belog luka na prazan želudac povećava njegovu delotvornost. Stoga, ako vas muče određene zdravstvene tegobe, konzumirajte beli luk na prazan želudac. Redovna konzumacija belog luka podstaknuće cirkulaciju, sniziti povišeni krvni pritisak i masnoće u krvi i poslužiti kao prevencija za moždani udar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija