• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

28.12.2017

10:20

LEK IZ PRIRODE: Đumbir za snažan imunitet!

Ljubav

LEK IZ PRIRODE: Đumbir za snažan imunitet!

Podeli vest

Koren đumbira može da se koristi protiv mučnine, bolova u stomaku, zubobolje, krvarenja i reumatizma, za ubrzavanje varenja, lečenje srčanih bolesti i zaceljivanje rana

Koren đumbira je izuzetno lekovit. Može da se koristi protiv mučnine, bolova u stomaku, zubobolje, krvarenja i reumatizma, za ubrzavanje varenja, lečenje srčanih bolesti i zaceljivanje rana. Ipak, đumbir u ovo doba godine je najbolji za prevenciju prehlada!

Bilo da se koristi u ishrani ili se od njega pravi čaj, đumbir je idealan saveznik za jačanje imuniteta.

Đumbir u ishrani se uglavnom koristi svež, sitno seckan ili rendan. Budući da je u većim količinama ljut i karakteristične arome, najbolje je da se upotrebljava kao začin u salatama.

Na organizam đumbir deluje tako što snažno ubrzava cirkulaciju i samim tim podstiče razmenu materija. Diuretički efekat i preznojavanje koje izaziva pogodno deluju na detoksikaciju tela i borbu protiv virusa.

Stručnjaci za ishranu tvrde da đumbir pomaže i u slučaju otoka i grčeva, smiruje kašalj, poboljšava pamćenje i podiže energiju.

Đumbir, takođe, snižava vrednosti holesterola u krvi i povećava broj i pokretljivost spermatozoida.

SA MEDOM I LIMUNOM

DA biste u sezoni infekcija pojačali imunitet primenite ovaj jednostavan recept. Jedan limun operite, iscedite i sitno iseckajte i koru. Dodajte četiri-pet supenih kašika meda i jednu kašiku narendanog đumbira. Uzimajte po jednu kašiku ujutru na prazan stoma.

ČAJ ZA DETOKSIKACIJU

OLjUŠTITE i iseckajte komad đumbira veličine palca. Stavite u pet decilitara hladne vode, kuvajte oko 20 minuta, a zatim procedite i zasladite medom. Pijte nekoliko šolja dnevno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija