• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

28.12.2017

16:20

CVEKLA SINONIM ZA ZDRAVLJE! Moćno sredstvo protiv zatvora!

Ljubav

CVEKLA SINONIM ZA ZDRAVLJE! Moćno sredstvo protiv zatvora!

Podeli vest

Čudotvorno povrće leči prehladu, stomačne probleme, sklerozu. Preporučuje se trudnicama, malokrvnima, nervoznima i osobama sa varirajućim pritiskom

CVEKLA je namirnica, ali i lek, krepi i štiti od bolesti, a ima moć i da ugreje zimi, pa su to samo neki od razloga zašto je cvekla jedno od najomiljenijih vrsta povrća u Rusiji.

Bogata folnom kiselinom obavezna je na trpezi trudnica. Ona je prirodni antianemik, antipiretik, antibakterik, antioksidans, antikarcinom, antisklerotik, detoksikant, diuretik, remineralizant. 

Obiluje antikancerogenim materijalima i karotenoidima i sve se češće koristi kod onkoloških problema kao pomoćno lekovito sredstvo. Često se koristi kod lečenja tumora genitalija i debelog creva. Preporučuje se kao prevencija tumora kod osoba sa genetskim predispozicijama.

Mnogi ga koriste u lečenju od leukemije, malarije, ali i od običnog gripa. Koristi se i za regulisanje krvnog pritiska. Odlična je za umirivanje živaca, pa je u danima punim stresa sok od cvekle nekada bolji od lekova za smirenje. Starije osobe, sklone sklerozi, poboljšaće pamćenje unošenjem cvekle u organizam. 

Povećava broj krvnih zranaca, pa se preporučuje i malokrvnim ženama, deci i svima koji su imali operaciju. Odlično deluje na rad želuca, creva i žuči, a najefikasniji je lek za zatvor. Za cveklu kažu da može da ublaži i posledice izlaganja radijaciji. Koren cvekle se vadi iz zemlje u jesen i čuva u umereno toploj prostoriji do proleća, pa i do leta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija