• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.dnevnik.hr/Informer.rs

29.12.2017

11:22

U LJUSKAMA LUKA krije se izvor zdravlja, evo šta treba da radite sa njima

Ljubav

U LJUSKAMA LUKA krije se izvor zdravlja, evo šta treba da radite sa njima

Podeli vest

Bacate li ljuske od luka? Pre nego što ih bacite u kantu za smeće, dobro razmislite. Ljuske luka sadrže moćni antioksidans kvercetin koji reguliše krvni pritisak, sprečava kardiovaskularne bolesti

1. Ako kuvate povrćnu supu, slobodno ubacite i celu glavicu luka s ljuskama. Osim što će dobiti lepšu boju, supa će biti mnogo ukusnija i zdravija zbog mikroelemenata kojih ima puno više nego u samom luku.

2. Ako ste primetili da vaša biljka ne izgleda baš zdravo, pripremiti otopinu od ljuski luka i vode s kojom ćete zalivati vašu biljku s vremena na vreme.

3. Čaj od luka može pomoći kod grčeva. U šoljicu vruće vode ubacite jednu kašiku ljuski od luka i pustite neka odstoji 10 minuta. Procedite i pijte oko 200 ml svako veče. Važno je napomenuti kako čaj od luka ne bi trebale piti dojilje i trudnice.

4. Ljuske od luka uz usitnjenu koru od hrasta odličan su način za dobijanje svetlosmeđe boje kose.

5. Ako volite peći svoj hleb, slobodno možete ubaciti jednu čajnu kašiku mlevenih ljuskica od luka. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija