• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr/informer.rs

03.01.2018

09:28

ŠEST DODATAKA uz koje voda čini čuda za probavu!

Ljubav

ŠEST DODATAKA uz koje voda čini čuda za probavu!

Podeli vest

Čaša obične vode je najbolji prijatelj organizma. Ona može da postane još blagotvornija ako joj dodate začine lekovitih svojstava. Dobićete super zdrav napitak koji pospešuje probavu i čisti organizam

Napitak se može praviti i u flaši sa vodom, kako biste mogli da ga ponesete sa sobom na posao i pijete tokom dana. Biće ukusan ako istovremeno dodate dva začina - zajedno dobro idu limunov sok i cimet, karanfilić i listići nane, sok limete i sveži krastavci, a možete i sami da isprobate druge kombinacije. 

1. Sveže ceđeni limunov sok ili sok od grejpa 

Limun i grejp su odlični izvori vitamina C, vrlo važnog antioksidansa koji pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala u organizmu. Takođe su dobri prečišćivači organizma i podstiču probavu. Iscedite pola limuna ili limete u flašu vode. 

2. Sveži listovi nane 

Nanu možete i sami da uzgajate u bašti, na balkonu, a rašće i ako je držite unutra, samo je stavite pored prozora da bi imala dovoljno svetla. Nana, poznata još kao menta, aktivira pljuvačne žlezde i probavne enzime koji pomažu organizmu da apsorbuje hranjive materije iz hrane. Zbog svojih umirujućih svojstava pomaže i kod želudačnih tegoba. 

3. Karanfilić 

Osim što pomaže kod problema sa probavnim sistemom, uspešno se bori protiv parazita koji mogu da se nađu u ljudskom organizmu. Ubacite u vodu tri do pet celih karanfilića i ostavite da malo odstoje kako bi dali aromu vodi. Kada popijete vodu karanfilić možete da pojedete, samo pazite jer može da bude veoma ljut. 

ELIKSIR PUN VITAMINA I MINERALA! Med i orasi leče anemiju i impotenciju

4. Koren đumbira 

Đumbir se već vekovima koristi kao lek kod loše probave, grčeva, mučnine i gasova. Uz to, pospešuje cirkulaciju, deluje protivupalno i protivvirusno. Komad đumbira veličine palca nasecite na manje kockice i dodajte ih u vodu. Kao i kod karanfilića, kada popijete vodu đumbir možete da pojedete, ali pažljivo jer je takođe vrlo "aromatičan". 

5. Svež krastavac 

Krastavci vodi daju fini osvežavajući ukus, a pošto plutaju možete da ih jedete dok pijete vodu. Pomažu kod uklanjanja toksina iz probavnog sistema i snabdevaju organizam vodom. Ne samo da sadrže antioksidanse i vlakna, već i pospešuju proizvodnju insulina u gušterači. Kriške svežeg krastavca isecite na kockice da biste lakše mogli da ih jedete dok pijete vodu. 

6. Cimet 

Odličan lek protiv gljivica i virusa, koji pomaže i kod loše probave. Poboljšava cirkulaciju, razgrađivanje masnoća tokom probave i regulisanje glukoze u krvi, tako što usporava vreme potrebno da hrana iz želuca dođe u tanko crevo. Komadić štapića cimeta stavite u vodu i ostvite da odstoji kratko kako bi aromatizovao vodu


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija