• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Klix.ba./Informer.rs

06.01.2018

13:05

ELIKSIR ZDRAVLJA: Leči srce i kožu, poboljšava varenje...

Ljubav

ELIKSIR ZDRAVLJA: Leči srce i kožu, poboljšava varenje...

Podeli vest

Ukoliko tragate za efikasnim prirodnim lekom za varenje, srčane probleme, kosu, kožu ili mršavljenje, obavezno dodajte vašoj ishrani laneno ulje

Lan je jedna od najstarijih biljaka na svetu. Nekada se koristio za izradu tkanina, a danas je poznat kao lek za skoro ceo organizam.

Lan je prirodni izvor esencijalnih masnih kiselina, aminokiselina, vlakana i mnogih nutrijenata. Semenke lana sadrže minerale kao što su kalcijum, selen, gvožđe, natrijum, magnezijum i kalijum. Takođe su bogate vitaminima B, C i E.

Ulje od semenki lana možete da koristite kao dodatak ishrani, recimo uz salate, ili uzimate po jednu kašičicu svako jutro.

Važno je da koristite samo termički neobrađeno ulje, jer izlaganjem visokoj temperaturi gubi lekovita svojstva. Ovo ulje vrlo brzo užegne, pa je preporučljivo da se potroši u roku od šest nedelja nakon otvaranja.

Laneno ulje stabilizuje šećer u krvi, pomaže kod gubitka viška kilograma, deluje preventivno na pojavu moždanog udara, stabilizuje ćelije raka dojke, jajnika i prostate.

Pixabay

Takođe utiče preventivno na nastanak ateroskleroze i zaustavlja bolove u zglobovima i artritis. Ukoliko imate upalu bešike ili probleme s nastankom žučnog kamena, laneno ulje može da vam pomogne. Lan deluje na kompletan digestivni trakt i metabolizam, i pojačava imunitet.

VREDI PROBATI! Lan vraća vid i sedoj kosi prirodnu boju!

Žene koje imaju bolne menstruacije ili pate od depresije, trebalo bi redovno da konzumiraju lan, a kosa, koža i nokti izgledaju zdravije uz konzumiranje lanenog ulja.

Ipak, važno je napomenuti da osobe s oštećenom sluzokožom creva ili peristaltikom moraju da pripaze s upotrebom lanenog ulja, koje u ovim slučajevima može da ima laksativno dejstvo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija