• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevnik.rs/informer.rs

16.01.2018

16:29

OSLOBODITE SE UMORA pomoću namirnica koje vraćaju u život

Ljubav

OSLOBODITE SE UMORA pomoću namirnica koje vraćaju u život

Podeli vest

Ako vam hronično nedostaje energije, pojačan unos vitamina i minerala je nešto kao svakodnevna "radna obaveza" za vas

U tom smislu, donosimo spisak top namirnica, prepunih upravo onoga što će vas za čas, bilo u vidu obroka ili pak napitka, podići "iz mrtvih". 

Spanać - Ovo povrće zadovoljava 200 dnevnih potreba za vitaminom K, koji čuva zdravlje kosti. Bogato je gvožđem, pa se preporučuje osobama koje se oporavljaju od bolesti ili su anemične. Takođe, spanać je i dobar izvor luteina koji čuva vid. 


Banana - Ovo egzotično voće je prepuno kalijuma koji smanjuje osećaj umora i pojačava koncentraciju. Uz to je i dobar izvor vitamina B6, važnog za pravilan rad imuniteta i mozga, kao i prehrambenih vlakana koji čuvaju probavu. 

Cvekla - Ovo korenasto povrće je puno antiupalnih svojstava s visokim procentom gvožđa, folata i B vitamina. Plus, u 200 grama cvekle će se naći i 440 miligrama kalijuma. 

OČISTITE TELO OD TOKSINA! Jednostavan i ukusan napitak gotov za pet minuta

Stručnjaci savetuju da u šejku ili smutiju cveklu kombinujute s citrusnim voćem, poput pomorandži ili limuna, kako biste pojačali međusobnu apsorpciju hranjivih materija. 

Puter od badema - Bademov puter je puno bolji izbor od recimo putera od kikirikija jer ima više vitamina E, kalcijuma i gvožđa. Zbog visokog procenta proteina i vlakana dobar je saveznik u izgradnji mišića, a obezbeđuje i osećaj sitosti tokom dužeg vremenskog perioda. 

Grčki jogurt - Ne samo da ima dvostruko više proteina od običnog jogurta, već sadrži i veliku količinu kalcijuma koji garantuje dobru izgradnju kostiju i zuba. 

Cimet – U pitanju je vrlo fleksibilan začin, dobrodošao u raznim kombinacijama, a studije pokazuju da reguliše krvni pritisak i snižava nivo lošeg holesterola.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija