• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Aura.ba/Informer.rs

30.01.2018

09:50

PROVERITE DA LI STE DEHIDRIRALI! Ovo su znakovi da vaše telo vapi za vodom!

Ljubav

PROVERITE DA LI STE DEHIDRIRALI! Ovo su znakovi da vaše telo vapi za vodom!

Podeli vest

75% ljudi je dehidrirano, a da to ne zna. 60 posto tela se sastoji od vode, 75 posto vode je u mišićima, a 85 posto u mozgu. Ako se ne osećaš dobro, dehidracija može biti uzrok. Pogledaj ove znakove dehidracije

1. UMOR

Umorna si kod kuće i na poslu. Umorna si i kad se naspavaš. Čak i mala dehidracija može izazvati nedostatak energije, umor i pospanost. Vrlo je važno piti dovoljno tečnosti kako telo ne bi dehidriralo i uzrokovalo malaksalost i pad energije. Preskoči gazirane sokove i kupovne voćne sokove te ih zamijeni vodom.

2. HRONIČNI ZATVOR

Osećaš se naduto i imaš loš zadah. Voda je prirodni čistač organizma, stoga je važno dovoljno je unositi tokom dana. Za uspostavljanje ravnoteže u probavi, potrebna je postupna hidratacija tj. ispijanje vode svakih 60 minuta. Dehidracija može uzrokovati probleme u crevima i zatvor.

EFIKASNI U BORBI PROTIV KAŠLJA: Ovo su ruski narodni lekovi

3. GLAVOBOLJA

Glavobolja je vrlo česti znak dehidracije. Bol se obično javlja na prednjoj strani glave, koja se zbog neopreza može pretvoriti u migrene. Kako bi se sprečile ove glavobolje, najvažnije je piti dovoljno tečnosti, kako u letnim tako i u zimskim mesecima.

SAVETI

Popijte dve čaše vode čim ustanete.

Kupite flašu u koju ćetw svakodnevno točiti vodu.

Konzumirajtw hranu na bazi vode. Krastavci i grejp.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija