• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: aura.ba

06.02.2018

10:20

LEPA VEST! Čokolada je NAJJAČI lek kod upale grla!

Ljubav

LEPA VEST! Čokolada je NAJJAČI lek kod upale grla!

Podeli vest

Sledeći put kada osetite bolno peckanje u grlu i kada vas toliko zaboli da ne možete da progutate čvrstu hranu, pre nego što zgrabite sirup za kašalj pojedite malo crne čokolade

Alin Mauris, profesor i vođa odeljenja za kardiovaskularne i respiratorne studije, Univerziteta u Hulu, došla je do zaključka da čokolada bolje deluje na kašalj i bol u grlu od većine lekova.

Ranije studije su pokazale da pacijenti koji su pili lekove sa ekstraktom kakaa su se za oko 2 dana brže oporavili od onih koji su pili uobičajene sirupe protiv kašlja.

RUSKI LEK KOJI UKLANJA BRADAVICE: Limun, luk i krema od čuvarkuće

Druga studija sprovedena na Imperijal Koledžu u Londonu je pokazala da kakao sadrži alkaloid koji ima bolji efekat od kodeina, analgetika koji se najčešće koristi u lekovima za grlo.

Za sve to postoji logično objašnjenje, čokolada ima lepljiviju strukturu od uobičajenih lekova za kašalj, pa stvara bolji zaštitni sloj na zidovima grla i zaustavlje nervne završetke koji aktiviraju kašalj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija