• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.02.2018

11:42

 NAUČNICI TVRDE: Alkohol više šteti mozgu od marihuane!

Ljubav

NAUČNICI TVRDE: Alkohol više šteti mozgu od marihuane!

Podeli vest

Nova studija pokazala je da je alkohol štetniji za mozak od marihuane

Istraživanje u kom je učestvovalo 850 odraslih i 430 tinejdžera, pokazalo je da alkohol, ali ne i marihuana, utiče na smanjenje nervnog tkiva.

Dok siva masa kontroliše moždane funkcije, bela kontroliše komunikaciju nerava i mozga. Svako smanjenje ove mase utiče na fukncije, ali to smanjenje nije primećeno kod ispitanika koji su konzumirali samo marihuanu.

- Iako marihuana može da ima negativne posledice, one nisu ni blizu posledica koje alkohol prouzrokuje - objašnjava koautor studije Kent Hatčison.

AP PHOTO

Autor studije Rejčel Tajer, s druge strane, upozorava da mnogi naučnici ne znaju kako marihuana utiče na ljudski mozak.

Istraživači takođe navode da rezultati uticaja marihuane na mozak nisu isti u svakom istraživanju. Tako je jedno od istraživanja pokazalo da kombinacija alkohola i kanabisa smanjuje rizik od oboljevanja od jetre, piše Independent.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sima

pre 6 godina

Video sam drogiranog marihuanom. Ne daj boze nikome.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija