• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zdravakrava.hr/Informer.rs

20.02.2018

15:33

KAŠIČICA MEDA na dan jača srce, smanjuje holesterol, topi kilograme!

Ljubav

KAŠIČICA MEDA na dan jača srce, smanjuje holesterol, topi kilograme!

Podeli vest

Jednom kašičicom meda dnevno možete poboljšati svoj organizam od glave do pete, a pritom se i zasladiti

Čista koža

Med je odličan antioksidans, što znači da ćete njegovom redovnom konzumacijom očistiti telo od raznih toksina. Takođe, njegova antibakterijska svojstva pomoći će stanju vaše kože.

Mršavljenje

Ukoliko pazite na težinu, prema preporuci lekara ne biste smeli da unosite nikakve vrste šećera osim meda. To je zato što je šećer u medu drugačijeg sastava od različitih zaslađivača. Med takođe ubrzava organizam, što pomaže mršavljenju. 

Smanjuje nivo lošeg holesterola

Med uopšte ne sadrži holesterol. Upravo suprotno, njegove sastavne komponente i vitamini doprinose smanjenju nivoa holesterola. Dnevnom konzumacijom povećava se i nivo spomenutih antioksidansa u telu, koji isto pomažu smanjenju holesterola. 

Pixabay

Jače srce

Istraživanja su pokazala kako antioksidansi iz meda mogu sprečiti sužavanje krvnih sudova, što inače uzrokuje zastoj srca, dezorijentaciju i glavobolje. Čaša vode s par kašičica meda dnevno pomoći će ovom problemu. 

Bolje pamćenje

Druga su istraživanja pokazala kako med pomaže da se rešite stresa, ojačate imunitet i poboljšate pamćenje. Pored toga, mozak vrlo lako apsorbuje kalcijum iz meda, koji pomaže njegovoj funkciji. 

(VIDEO) PROJA SA ČVARCIMA! Idealna za sve gurmane

Mirniji san

Šećer u medu povećava nivo insulina u krvi, koji zatim oslobađa serotonin, koji se pak pretvara u melatonin, hormon zaslužan za kvalitetan san.

Zdrava probava

Med je jak antiseptik, pa se ne preporučuje uzimanje na prazan želudac, i to jedna kašičica. Ovaj jednostavni ritual pomaže kod sprečavanja bolesti povezane s probavnim traktom. Pored toga, dok prolazi kroz želudac, med uništava sve bacile i leči manje rane u sluznici. 

Leči napetost

Med pomaže smirenju živaca i otklanjaju umora. Glukoza iz meda esencijalna je za rad neurona, brzo se apsorbuje u krvi, a to rezultira opuštanjem i ublažavanjem psiholoških poremećaja. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija