• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/infomer.rs

15.03.2018

12:16

NOVE kontraceptivne pilule za muškarce povećavaju libido?

Ljubav

NOVE kontraceptivne pilule za muškarce povećavaju libido?

Podeli vest

Na tržištu bi uskoro mogla da se nađe nova vrsta kontraceptivnih pilula za muškarce koje "blokiraju spermu" i pojačavaju libido

Novi lek stvorili su istraživači sa "Monaš" Instituta farmaceutskih nauka u Australiji. 

Pilule funkcionišu tako što blokiraju dva proteina zadužena za oslobađanje sperme, navodi vodeći naučnik istraživanja doktor Sab Ventura. 

 - Jednostavno zaustavljaju kontrakciju mišića koji izbacuju spermu napolje -  kaže Ventura. 

 - Kvalitet sperme i dalje je isti, ceo proces je reverzibilan, muškarci su i dalje zdravi. Lek nije zasnovan na upotrebi hormona, i ne utiče na genetiku muškaraca -  dodao je. 

PET NEOČEKIVANIH RAZLOGA koji mogu da dovedu do srčanog udara!


Ukoliko poslednja faza razvoja pilula bude bila uspešna, lek bi mogao da se nađe na tržištu za pet do 10 godina, kažu naučnici. 

 - U suštini, sve zavisi od finansija. Što više novca dobijemo, pre bismo mogli da imamo lek na raspolaganju -  kaže Ventura. 

Doktor dodaje da na tržištu postoji velika potreba za muškim kontraceptivnim pilulama kako bi "obe strane mogle da imaju izbor u vezi sa time ko će koristiti kontracepciju". 

 - Mnogi muškarci ne žele da zavise od druge strane. Pilule koje su namenjene ženama su vrlo efikasne, ali u svetu u proseku i dalje imamo 80 miliona neželjenih trudnoća godišnje, što znači da je nedovoljno opcija koje bi sve ljude učinile srećnim. Što više opcija, to bolje - dodatna zaštita je uvek poželjna -  zaključio je.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija