• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net informer.rs

01.04.2018

08:23

6 "ZDRAVIH" NAVIKA kojima zapravo UGROŽAVATE svoje zdravlje!

Ljubav

6 "ZDRAVIH" NAVIKA kojima zapravo UGROŽAVATE svoje zdravlje!

Podeli vest

Magazin Biznis insajder predstavlja neke od uobičajenih svakodnevnih navika koje uzimamo zdravo za gotovo, a koje bi mogle da naruše naše zdravlje. Prema mišljenju medicinskih stručnjaka, pravite veliku grešku ako...

1. Izbegavate gluten 

Istraživanja su pokazala da je samo 1 odsto Amerikanaca osetljivo na gluten, odnosno da ima celijakiju, što znači da je za preostali deo stanovništva ovaj protein savršeno bezbedan. Ako ste odučili da ga bez potrebe eliminišete iz ishrane, trebalo da bi da znate da, svaki put kada ukinete neku važnu grupu namirnica, nanosite štetu svom organizmu jer mu zakidate preko potrebne nutrijente. 

Pixabay

2. Konzumirate bademovo mleko umesto kravljeg 
Uprkos tome što su bademi bogati proteinima, čaša bademovog mleka skoro uopšte ne sadrži proteine. Štaviše, morali biste da popijete šest čaša mleka da biste uneli onoliko proteina koliko sadrži pola šoljice badema.

3. Postite na sokovima (Juicing) 

Ako ste odlučili da danima ispijate samo sveže ceđene sokove, trebalo bi da znate da se ceđenjem odstranjuju biljna vlakna, koja su preko potrebna za osećaj sitosti. Štaviše, prekomerna količina šećera može da prourokuje napade gladi, nagle promene raspoloženja i iscrpljenost.

4. Uzimate velike količine vitamina C kada ste bolesni 

Mala količina dodatnog vitamina C imaće pozitivno dejstvo na imunološki sistem, a gornja granica iznosi 2.000 miligrama. Ako ste uneli više od toga, mogu se pojaviti mučnina, dijareja, povraćanje, gorušica, glavobolja i drugi propratni efekti. 

Shutterstock


5. Izbegavate žumanca 

Tačno je da jaja sadrže holesterol, ali nekoliko jaja nedeljno (najviše sedam) zaista neće značajno uticati na povećanje vašeg nivoa holesterola u krvi. 

6. Jedete samo namirnice sa niskim sadržajem masnoća 

Istraživanja su pokazala da ova vrsta namirnica ne smanjuje rizik od pojave raka dojke, kolorektalnog kancera ili srčanih bolesti, i ne utiče na smanjenje telesne težine. Štaviše, namirnicama kojima je odstranjena masnoća najčešće se dodaju šećeri, boje i zgušnjivači kako bi zadržale poznati ukus i teksturu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59