• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: superzena.b92.net/Informer.rs

03.04.2018

11:42

PROLEĆNI DETOKS! Pet namirnica koje čiste telo i vraćaju energiju

Ljubav

PROLEĆNI DETOKS! Pet namirnica koje čiste telo i vraćaju energiju

Podeli vest

Kako se prirodi budi u proleće, tako se i kada se naš organizam budi i suočava sa određenim promenama. Naš imunitet obično obavezno slabi, zbog čega je rešenje tokom ovog perioda sprovesti detoks program koji čisti telo od toksina i daje mu potrebnu energiju

Sa pravom hranom na tanjiru, možete lakše izbaviti štetne hemijaklije iz tela, ali i ojačati svoj imunitet. 

Beli luk 

Konzumiranje belog luka pomaže da se aktiviraju detok enzimi u jetri. Beli luk takođe sadrži 39 razlitičih antibakterijskih agenasa, zbog čega je idealna namirnica koja vas čuva od prehlada i virusa. 

6 "ZDRAVIH" NAVIKA kojima zapravo UGROŽAVATE svoje zdravlje!


Alicin sadržaj može da pomogne da ubije nepoželjne organizme u crevima, koji proizvode toksine u vašem gastrointestalnom traktu. Jedite organski, sveži luk, najbolje u prolećnim salatama 

Cvekla 

Cvekla aktivira enzime jetre i utiče na žuč, što pomaže da se razbiju i apsorpbuju zdravih masti i hranljive materije poput vitamina E. Kada vaša jetra transformiše masti i toksine u rastvorljivu formu za izlućivanje, mnogi toksini se vezuju do žuči, pa mogu biti izbačeni iz tela kroz creva. 

Jabuke 

Jabuke, koje sadrže dosta vlakana, mogu vam pomoći u čišćenju organizma. Sastojci jabuke, a pre svega pektini delovaće na vašu probavu kao sunđer koje će uči u vaša creva pokupiti štetne materije i naslage koje su tamo nakupljenje. Kako biste dobili pun sadržaj, nemojte uklanajti kožicu jabuke i jedite ih za doručak zajedno sa čia semenom. 

Brokoli 

Brokoli se smatra jednom od najboljih namirnica za detoks. Bogata je antioksidantima i podiže glutation što znači da podržava detoksikaciju jetre. Brokoli takođe sadrži indol-3-karbinol, supstancu koja pomaže u regulisanju nivoa hormona. 

Fermentisana hrana 

Ako se osećate naduto i imate zatvor duže od tri dana, to je znak da treba da uvedete više fermentisane hrane u svoju ishranu. Kefir, kiseli kupus, kiseli krastavčići – sve od nabrojanih namirnica sadrže dobre bakterije koje štite creva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija