• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.04.2018

10:32

SMS VRAT: Bolovi i naborana koža sve češći problem i mladih

Ljubav

SMS VRAT: Bolovi i naborana koža sve češći problem i mladih

Podeli vest

Ako spadate u "alergične na kuckanje po telefonu", to može da se pozitivno odrazi na vašu lepotu

Sve češće osobe koje pišu poruke i gledaju u monitore telefona, najčešće pognute glave imaju estetski problem sa naboranim vratom. A hirurzi imaju sve više posla da ove probleme saniraju.

Naime, kako prenosi "Hafington post"  sve više ljudi žali na bol u vratu, ali i bore koje nastaju od preterane upotrebe pametnih telefona. 

Fenomen je odmah svrstan u "text neck" (bukvalan prevod: "poruka vrat") i izaziva vertikalne tanke bore na vratu koje su karakteristične za osobe koje često drže pognutu glavu. 

Društvene mreže, pametni telefoni, selfiji sve to je doprinelo da sada viđamo mnogo više ovakvih pacijenata. Njima je potrebna najviše prevencija, odnosno da izbegavaju telefone i saginjanaje glave - kaže dr Samer Džejber, njujorški dermatolog i plastični hirurg. 

Doktor savetuje i da ako već morate često da koristite telefon, onda makar podignete aparat u visinu očiju kako ne biste povijali vrat. 

Osim što ćete smanjiti bol u ovom predelu, uštedećete i novac za tretmane, filere i botoks. 

Koža vrata je nežnija i osetljivija od lica. Tanja je i lakše se i brže nabora -objasnio je dr Džejber, koji je posavetovao i da svakodnevno nanosite kremu i tonik kako na lice tako i na vrat.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija