• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/ifnormer.rs

14.05.2018

15:04

ZAČIN VREDNIJI OD ZLATA: Tri recepta sa cimetom za mršavljenje!

Ljubav

ZAČIN VREDNIJI OD ZLATA: Tri recepta sa cimetom za mršavljenje!

Podeli vest

Uzimanjem samo pola kašičice cimeta dnevno dijabetičari mogu u znatnoj meri da smanje nivo šećera u krvi

Najaromatičnija začinska biljka na planeti - cimet, svoju upotrebu je našao u svim svetskim kuhinjama kao sastavni deo slatkiša, ali se on u tradicionalnoj medicini koristi i kod osoba koje imaju probleme sa prekomernom težinom.

Uzimanjem samo pola kašičice cimeta dnevno dijabetičari mogu u znatnoj meri da smanje nivo šećera u krvi, jer njegovi sastojci kompleksa katehina i epikatehina aktiviraju insulin i sa njim zajednički deluju. Eksperimentalno je dokazano da cimet snižava i nivo masti i lošeg holesterola, ima fungicidno dejstvo, odnosno uništava gljivice i sprečava njihov rast. Cimet je odličan izvor mangana, gvožđa, kalcijuma, bakra i cinka, uglavnom nedostajućih minerala u većini namirnica. Od vitamina sadrži vitamine C, K, pirodoksin (B6) i riboflavin (B2).

Jutarnji čaj 

Jutarnji čaj će biti još ukusniji ako u njega dodate cimet, čime će ovo postati prirodni napitak za mršavljenje. Još je bolje ako u čaj dodate i med. Na jednu šolju čaja optimalno je staviti jednu kašičicu mlevenog cimeta i dve kašičice meda. Kalorije koje se nalaze u dve kašičice meda neće se “lepiti” za telo jer su cimet i med odlični saveznici u borbi protiv viška kilograma.

Pixabay

Popodnevna ukusna užina 

U popodnevnim satima cimetu i medu dodajte i đumbir. Cimet i đumbir su još jedna dobra kombinacija za mršavljenje. U dve kašičice meda umutite pola kašičice cimeta i pola kašičice đumbira. Neka ovo posluži kao čarobni premaz za tost, kada je vreme za užinu.

Večernji napitak 

U večernjim satima preporučuje se da se prokuva 200 mililitara vode sa jednakim delovima meda i cimeta, po pola kašičice. Popiti pola sata pre odlaska na spavanje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija