• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: superzena.b92.net/Informer.rs

15.05.2018

14:14

TREBA DA JEDETE HLEB I TESTENINU! Ne izbacujete ugljene hidrate iz dijete

Ljubav

TREBA DA JEDETE HLEB I TESTENINU! Ne izbacujete ugljene hidrate iz dijete

Podeli vest

Poznata američka nutricionistinja Rijanon Lambert otkrila je za britanski "San" da izbacivanje ugljenih hidrata iz ishrane je veoma pogrešno

Ako želite da izgubite kilograme, verovatno ste pokušavali da se držite određenih grupa namirnica, te da u potpunosti izbacite ugljene hidrate koji se smatraju najvećim krivcem gojenja. Ali, da li je to zaista tako? 

Stručnjak za ishranu, autorka knjige i Instagram zvezda Rijanon Lambert ima dobre vesti za sve ljubitelje ugljenih hidrate. 

Dok je izbacivanje ugljenih hidrata nekada bilo predstavljeno kao rešenje za gubljenje težine, Rijanon je rekla za "San", da aktinskova dijeta i slične su pomogle da se "pobije" mit da ugljeni hidrati goje. 

"Ove dijete zabranjuju unos hleba, testenine i krompira, zamenjujući ih namirnicama bogatim proteinom, poput mesa, jaja i hranom bogatom mastima. Upravo zbog toga je postala rasprostanjena zabluda da nas svi ugljeni hidrati čine debelim. Stav je da ugljeni hidrati treba smanjiti u ishrani je jednostavno pogrešan", ističe. 

ZAČIN VREDNIJI OD ZLATA: Tri recepta sa cimetom za mršavljenje!

Razlog je zato što određeni ugljeni hidrati su od vitalnog značaja za našu ishranu jer obezbeđuju najveći izvor energije. 

Mnogi ugljeni hidrati se razbijaju i pretvaraju u glukozu, koju potom telo koristi kao energiju za naše mišiće dok vežbamo, kao i rad mozga. 


Takođe, oni se mogu pretvoriti i u masti, skaldištenu energiju, koje telo kasnije može koristiti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija